BAS JO13-2 - Zeewolde D5 : 5-1

BAS JO13-2 5 - 1 (2 - 0) Zeewolde D5
13-2-2016, 10:00 uur

BAS D2 vanaf het begin lekker fel

Op zaterdag 13 februari 2016 heeft BAS D2 de eerste competitiewedstrijd van de voorjaarscompetitie winnend afgesloten. In een goede wedstrijd van Biddinghuizer kant werd Zeewolde D5 op een 5-2 nederlaag getrakteerd.
Op een wit veld, Koning Winter liet zien toch nog te bestaan, werd om 10.00 uur afgetrapt. In een vertrouwde 4-3-3 opstelling werd vanaf het begin door BAS D2 flink druk gezet. De technische leiding van BAS D2 keek elkaar verbaasd aan: 'Zouden de dames en heren van BAS D2 dit keer vanaf het fluitsignaal scherp zijn?'. Vorige week wist BAS D2 namelijk een ruststand van 3-6 om te buigen in een 7-7 gelijkspel. Nu was BAS D2 vanaf het beging scherp. Het veldoverwicht werd halverwege de eerste helft omgezet in een mooie treffer. Mart ging goed door en wist de Zeewolder doelman met een bekeken schuiver de verschalken, 1-0. Een mooie opsteker van BAS D2 dat vooraf toch wel een beetje tegen deze tegenstander opkeek. Zeewolde D5 speelde in de najaarscompetitie namelijk nog in derde Klasse. Vlak voor rust wist BAS D2 nog eenmaal doeltreffend uit te halen. Na een mooie solo wist Max het net te vinden. Met een 2-0 ruststand gingen beide teams aan de spreekwoordelijk thee.
Na rust een steker Zeewolde D5. Na wat kleine kansjes was het halverwege de tweede helft raak. Na de paal geraakt te hebben was de rebound voor de spits van Zeewolde D5: 2-1. Het zou toch niet? Gelukkig kwam het net niet zover. Vijf minuten na de aansluitingstreffer wist Jelle een bevrijdend doelpunt te maken. Met de derde Biddinghuizer goal was het verzet van Zeewolde D5 gebroken. BAS D2 wist nog tweemaal het net te vinden zodat de openingswedstrijd van de voorjaarscompetitie met een mooie 5-1 werd afgesloten. Een goed begin van de meiden en jongens van BAS D2.
Volgende week staat een uitwedstrijd tegen Lelystad D8 op het programma. Uiteraard ijs en weder dienende

Hein Grafhorst

Max van den Hoorn

Justin Petersen

Jelle Bouma

Mart Leendertse

BAS JO13-2 - ZEEWOLDE D5: 5 - 1 (2 - 0)

16' doelpunt 1 - 0  Mart Leendertse (Tom de Visser)
24' doelpunt 2 - 0  Max van den Hoorn (-)

44' doelpunt 2 - 1
49' doelpunt 3 - 1  Jelle Bouma (-)
52' doelpunt 4 - 1  Justin Petersen (Tom de Visser)
56' doelpunt 5 - 1  Max van den Hoorn (-)

Opstelling BAS JO13-2 (4-3-3):