ASV Dronten D6 4 - 7 (0 - 4) BAS JO13-2
28-11-2015, 08:30 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

ASVD D6 komt bliksemstart BAS D2 niet te boven

BAS D2 heeft op zaterdag 28 november 2015 de uitwedstrijd tegen ASVD D6 met 7-4 gewonnen. Bij rust was leidden de Biddinghuizenaren al met 4-0.

Voor de jongens en meiden van BAS D2 was het vroeg vandaag. Om 7:30 uur was het vertrek richting Dronten gepland. Helaas waren Bente en Jip door ziekte afwezig. Voor dat de wedstrijd begon was er goed nieuws: BAS D2 heeft de meeste loten voor de Grote Club Actie 2015 verkocht! Als dank mag BAS D2 naar de wedstrijd sc Heerenveen tegen AZ. Deze wedstrijd wordt op zondag 10 april 2016 om 12:30 uur gespeeld in Heerenveen. Top!

De wedstrijd was nog niet begonnen of BAS D2 kon voor de eerste keer juichen. Na 16 seconden (!!) lag het eerste doelpunt al achter de Dronter doelman. Niet veel later was het wederom raak. Een mooie aanval werd doeltreffende afgerond. BAS D2 was heer en meester op het veld. BAS D2 voetbalde goed, wist telkens de vrije man te vinden. Na 13 minuten stond er al een 4-0 voorsprong voor BAS D2 op het scorebord. Hierna stokte de productie aan Biddinghuizer kant. Voetballend werd het er niet beter op en voor rust werd er niet meer gescoord.

Na wijze woorden van de technische staf in de rust (meer aansluiten, niet alleen aanvallend denken, ook verdedigend). Na rust was het ASVD D6 dat al eerste het net wist te vinden. Uit een corner wisten de Drontenaren hun eerste doelpunt te scoren, 1-4. De koppies bij ASVD D6 gingen omhoog: zou het dan toch nog kunnen? BAS D2 dacht duidelijk anders over, want niet veel later stond de marge van vier doelpunten weer op het scorebord. Een mooie aanval werd koelbloedig afgerond. Hierna golfde het spel op en neer en werd er aan de beide kanten nog een aantal gescoord. Uiteindelijk stond er na 60 minuten een eindstand van 7-4 in het voordeel van BAS D2 op het scorebord. Mooi was het dat de laatste twee doelpunten van BAS D2 uit een corner gescoord werden.

Volgende week zaterdag 5 december 2015 volgt de laatste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie. Om 10:00 uur wordt afgetrapt tegen Hierden D4. Aanwezig om 9:15 uur. Hopen op een mooie afsluiting van het eerste deel van het seizoen.

Daphne Grafhorst

Mart Leendertse
4x

Jelle Bouma

Max van den Hoorn

Lianne Grafhorst

ASV DRONTEN D6 - BAS JO13-2: 4 - 7 (0 - 4)

1' doelpunt 0 - 1  Mart Leendertse (Max van den Hoorn)
4' doelpunt 0 - 2  Lianne Grafhorst (Randy Wagenaar)
7' doelpunt 0 - 3  Max van den Hoorn (Lianne Grafhorst)
13' doelpunt 0 - 4  Jelle Bouma (Mart Leendertse)

34' doelpunt 1 - 4
40' doelpunt 1 - 5  Mart Leendertse (Max van den Hoorn)
48' doelpunt 2 - 5
58' doelpunt 2 - 6  Mart Leendertse (Lianne Grafhorst)
59' doelpunt 3 - 6
61' doelpunt 4 - 6
64' doelpunt 4 - 7  Mart Leendertse (Lianne Grafhorst)

Opstelling BAS JO13-2 (4-3-3):