BAS JO13-2 - Zeewolde D8 : 5-3

BAS JO13-2 5 - 3 (3 - 1) Zeewolde D8
19-9-2015, 10:00 uur

BAS D2 pakt eerste overwinning

Zaterdag 19 september 2015 heeft BAS D2 de eerste overwinning van het seizoen 2015-2016 gepakt. In Biddinghuizen werd Zeewolde op een 5-3 nederlaag getrakteerd.

Dit keer moet BAS D2 vroeg uit de veren. Om 9.00 uur was het verzamelen in verband met de teamfoto van het team. Op de website van BAS is het mooie resultaat te bewonderen!
Om 10.00 uur werd er afgetrapt. Gelukkig was de hoosbui die Biddinghuizen daarvoor teisterde net voorbij, zodat het bijna droog was bij de aftrap. Vanaf het fluitsignaal van scheidsrechter Mart Müller ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd, met kansen aan beide kanten. Het was Zeewolde D8 dat als eerste het doel wist te vinden. Vanuit een scrimmage voor de goal was het één van de Biddinghuizer spelers die doelman Lars wist te verschalken. Echt lang kon Zeewolde D8 niet van de voorsprong genieten. Jip was alert bij slecht uitverdedigen van Zeewolde D8 en wist de keeper in de korte hoek het nakijken te geven, 1-1. Hierna volgde een sterke periode van BAS D2 en werden er vele kansen gecreëerd. Voor de rust werden twee kansen omgezet in een doelpunt. Zowel Max, na een mooie assist van Jelle, als Mart wisten het doel te vinden. Ruststand derhalve 3-1.

In de rust moet Lars zich laten vervangen door Diego. Koud en wel stond Diego in de goal of Zeewolde D8 wist hem al het nakijken te geven, 3-2. Spanning terug in de winst. Zeewolde D8 rook zijn kans, maar de verdediging van Zoë, Brandon, Tom en Bente hield goed stand. Halverwege de tweede helft kreeg BAS D2 loon na werken. Het was opnieuw Max die wist te scoren. hierna was het weer de beurt aan Zeewolde D8, 4-3. Het slotakkoord was voor BAS D2. Na een het breed leggen van Lianne was het Jip die de eindstand van 5-3 op het scorebord zette.

Na afloop uiteraard tevreden gezichten in het Biddinghuizer kamp. De eerste overwinning was een feit en de wedstrijd biedt voldoende aanknopingspunten voor de volgende wedstrijd. Dinsdagavond is de eerste volgende wedstrijd. De inhaalbekerwedstrijd tegen Unicum D4.

Daphne Grafhorst

Max van den Hoorn

Jip Ziengs

Mart Leendertse

BAS JO13-2 - ZEEWOLDE D8: 5 - 3 (3 - 1)

11' doelpunt 0 - 1  Eigendoel (-)
13' doelpunt 1 - 1  Jip Ziengs (-)
23' doelpunt 2 - 1  Max van den Hoorn (Jelle Bouma)
30' doelpunt 3 - 1  Mart Leendertse (-)

33' doelpunt 3 - 2
37' doelpunt 4 - 2  Max van den Hoorn (Jelle Bouma)
44' doelpunt 4 - 3
60' doelpunt 5 - 3  Jip Ziengs (Lianne Grafhorst)

Opstelling BAS JO13-2 (4-4-2):