ASV Dronten D5 2 - 5  BAS JO13-2
8-2-2014
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

ASV Dronten niet sterk genoeg om BAS te verslaan

op 8-2-14 stond de wedstrijd tussen asdv d5 en bas d2 op het programma. met 12 man van onszelf en christiaan burgers die kwam helpen hadden we genoeg mensen om te voetballen met wissels. en met het koude en natte weer was dat wel fijn gezien dat het veld zwaar was. nadat er een opstelling was bedacht in de kleedkamer konden de spelers warmlopen. bas ging welvarend van start. al na 3 minuten stond de d2 al met 0-1 voor sebastiaan maakte een actie owen kon daardoor ongezien positie kiezen dat zag alleen sebastiaan. in de 7 en 13 minuut had asvd even beter door hoe om te gaan met de weersomstandigheden en bogen ze een achterstand om in een voorsprong. in die periode kwamen veel lange ballen van bas niet aan en asvd zag dit en speelde veel korte passes over de grond. na een kwartier bezig te zijn kwam ook bas tot de conclusie dat lange ballen geen zin hadden en werden ook veel korte combinaties gezocht. met resultaat. jannick heeft vermoedelijk veel prof voetbal gekeken want als opkomende back kwam hij ver en kon met een steekbal coen wegsturen. coen had even een slechte aanname en verloor de bal maar binnen 5 seconden had hij de bal herovert en stond hij 1 tegen 1 met de keeper en schoot hij prachtig hoog in. zoals castelen van rkc ook al 2 keer deed in de dagen daarvoor. misschien had coen dat wel gezien en dacht hij " dat kan ik ook", en dat is waar. met een 2-2 ruststand werd de kleedkamer opgezocht. hier werd de spelers verteld dat de korte ballen meer effect hadden in plaats van de lange bal. christiaan werd als aanvallende middenvelder neergezet en coen ging een plek terug naar verdedigende middenvelder. stef naar zijn vertrouwde rechtsback positie en jannick als voorstopper. met de wind in de rug ging bas de hele 2e helft in de aanval. met veel succes door korte combinaties kwam bas tot veel kansen. in de 40e minuut werd na een mooie opbouw sil door christiaan bediend en pakte bas een verdiende voorsprong. daarna waren er 10 minuten langs kansen aan beide kanten. bas kwam 4 of 5 keer gevaarlijk voor het dronter doel en ook mike moest 3 of 4 keer optreden om de gelijkmaker te voorkomen. asvd ging vol in de aanval en dit leverde ruimte voor een counter op. in de 50e minuut veroverde sven de bal en gaf deze mee met sebastiaan. sebastiaan maakte gebruik van de ruimte die hij had omdat zijn directe tegenstander te ver naar voren was gelopen en door dat een verdediger naar sebastiaan moest liet hij radek vrij en sebastiaan speelde radek in voordat de verdediger bij hem was. radek bleef koel en schoot bas naar een 4-2 voorsprong en met nog 10 minuten te gaan bleef asvd proberen te scoren. maar ook bas probeerde de laatste hoop van asvd de grond in te boren. dit lukte bas ook in de 55e minuut. coen was na 1-2 met christiaan ver mee naar voor gegaan en kon sil diep sturen en sil maakte er koelbloedig 2-5 van. hierna gingen bij asvd de koppies hangen en probeerde bas het doelsaldo op te krikken maar dit lukte helaas niet. maar nog is 2-5 een mooie uitslag tegen asvd