Reaal Dronten D2 2 - 4 (1 - 3) BAS JO13-2
2-11-2013
De Munten, Muntmeesterdreef 2 Dronten

BAS D2 klopt Reaal Dronten D2 in streekderby

op zaterdag 2-11-13 stond de derby tussen reaal en bas op het programma. met een complete selectie op ruben na werd er naar dronten afgereisd. na wat verkeerd gereden ouders die reaal en asvd door elkaar haalden kon iedereen gelukkig op tijd het veld betreden om de warming up te doen. en kon er vol motivatie begonnen worden aan de wedstrijd met de opdracht verdedigend de ruimtes klein houden en veel druk naar voren. dit werd ook gelijk gedaan en al na 2 minuten opende radek de score door goed doorzetten kwam hij voor de keeper en verschalkte deze. vlak daarna kreeg bas nog een grote kans maar deze werd gestopt door de keeper. bas was de betere ploeg maar reaal was wel gevaarlijk in de omschakeling zeker omdat het middenveld vaak iets te ver naar voren stond. maar jasper en lars wisten samen overal waar nodig de bal weg te halen. nog voor het eerste kwartier van de wedstrijd om was veroverde coen de bal al snel van een verdediger van reaal en probeerde door de verdediging te komen. dit lukte hem niet maar hij zag sebastiaan helemaal vrij staan en met een prachtige boogbal verschalkte hij de dronter doeljongen. met nog iets meer dan 5 minuten te spelen in de eerste helft werd de spanning weer terug gebracht in de wedstrijd na een snelle uitbraak van reaal. 1-2. nog voor rust werd de marge weer op 2 verschil gezet door sil die goed wegliep bij zijn verdediger en zijn loopactie werd gezien door radek die sil oog in oog met de keeper zette en hem weer een bal uit het net liet halen en de aanval van reaal voor de 4e keer liet aftrappen in de 1e helft.

met een 1-3 stand waren Joshua en ik niet ontevreden. wel waarschuwden we de jongens op te letten op de snelle counters van reaal. de hele 2e helft lag open veel grote kansen aan beide kanten maar sebastiaan en jannick wisten beide een keer precies op het juiste moment in te grijpen om de aansluitingstreffer te voorkomen. maar na een klein momentje van onoplettendheid in de achterhoede werd het toch 2-3 en kwam bas iets meer onder druk te liggen maar jasper jannick lars en sven wisten te voorkomen dat mike nog moest vissen en 5 minuten voor tijd kreeg reaal een koekje van eigen deeg. via een snelle uitbrak via radek die robin weg zag lopen bij haar verdediger en met een mooie steekpass bereikte tekende robin voor de 2-4. dit was ook de uitslag.

maar volgens de scheidsrechter was het 2-5 hoorde ik van Joshua die mij aangaf dat dit de uitslag was op het wedstrijdformulier dus een cadeautje van de jonge scheidsrechter