OWIOS D3 4 - 5 (1 - 0) BAS JO13-2
9-9-2013, 19:00 uur
Bovenmolen, Bovenheigraaf 19 Oldebroek

BAS bekert door na nipte overwinning op Owios

op maandag 9-9-13 stond voor de BAS D2 de bekerwedstrijd tegen OWIOS D3 gepland nadat deze verplaatst was omdat er zaterdag niet genoeg spelers waren. BAS begon goed aan de wedstrijd maar Owios ging ook mee en dit leverde een hele mooie maar wat chaotische eerste helft op de kansen waren er over en weer maar beide partijen hadden wat pech met de afronding of de laatste pass. in de 28e minuut kwam Owios op een 1-0 voorsprong. over dit doelpunt kan ik niets vertellen omdat ik deze niet heb gezien doordat er een bal op de dug-out viel waarvan Joshua, de wissels en ik enorm van schrokken en even niet op het spel letten. in de rust kregen ze maar 1 opdracht en dat was meer pit erin gooien en gewoon doorgaan met voetballen en dan moest het wel goed komen. ook deed Joshua achteraf baalde hij enorm de uitspraak bij winst een patatje na de wedstrijd tegen Hierden komende zaterdag. dit leek te spelers enorm te motiveren want ze gingen er vol tegenaan in de 2e helft. en na 3 minuten spelen in de 2e helft tekende Coen voor de 1-1 en zijn 2e voor de beker. in de 18e minuut wist Owen door te breken door bijna de gehele Owios verdediging maar zag ook dat Sebastiaan helemaal vrijstond en met een strakke pass en het schot van Sebastiaan waren even de rollen omgedraaid en stond BAS nu voor. maar Owios wilde deze wedstrijd niet verliezen en in de 41e minuut was de stand 2-2. in de 43e minuut gooide Rick de bal in naar Sil die na een mooie solo raakschoot. dit was Rick zijn 1e assist in de D2 zonder dat hij het doorhad. in de 45e minuut schoot Christiaan de bal tegen de touwen en stond BAS 2-4 voor. maar in de 49e minuut werd de marche weer in goal want het werd 3-4. in de 51e minuut schoot Owen de 3-5 erin en was er weer een marche van 2 goals. na dit doelpunt ging Owios alles of niets spelen en werden gevaarlijker en gevaarlijker. in de 56e minuut werd het 4-5 na een mooie aanval van Owios. de laatste 5 minuten kon BAS alleen maar verdedigen maar met hangen en wurgen werd de 4-5 voorsprong behouden en was het patatje een feit. dit werd door de spelers bijna meer gevierd dan de overwinning en bereiken van de volgende ronden van de beker.

OWIOS D3 - BAS JO13-2: 4 - 5 (1 - 0)

28' doelpunt 1 - 0

33' doelpunt 1 - 1  Coen van der Wekken (-)
38' doelpunt 1 - 2  Sebastiaan van de Velde (Owen Dokter)
41' doelpunt 2 - 2
43' doelpunt 2 - 3  Sil Bosch (Rick Poortinga)
45' doelpunt 2 - 4  Christiaan Burgers (-)
49' doelpunt 3 - 4
51' doelpunt 3 - 5  Owen Dokter (-)