BAS JO13-2 - BAS D3 : 5-4

BAS JO13-2 5 - 4  BAS D3
24-8-2013

Moeizame overwinning Bas D2 op de Bas D3

24-08-2013. om 9:00 is de Bas D2 het seizoen begonnen met een oefenpot tegen de Bas D3. Met Sil, Mike, Jasper, Jannick, Sven, Lars, Abdel, Rick, Coen, Christiaan en Sebastiaan in de basis en Owen, Stef en Ruben op de bank. Na een slechte start werd er al snel tegen een 0-1 achterstand aangekeken. Dit omdat de Bas D3 veel feller in de duels was en bijna alle duels won. Na ongeveer 10 minuten gespeeld te hebben werd na een paar plaagstoten van de D2 Christiaan gelanceerd en deze hield het hoofd koel en tikte de gelijkmaker binnen. De rest van de 1e helft bleef de D2 moeite hebben met de felheid bij de tegenstander. Deze profiteerde daar optimaal en liep nog voor rust uit naar een 1-3 voorsprong. Dit ook mede door een ongelukkig moment voor Mike die per ongeluk de 1-2 achter doelman Sil gleed. In de rust werd Sil vervangen door Mike en werd er gekozen voor een 4 4 2 formatie om een man meer te krijgen op het middenveld. Met Christiaan als nr 10 achter Sebastiaan en Sil. Al heel snel na rust werd de 1-4 binnen getikt. Dit leek de D2 wakker te schudden. Owen die voor rust het veld was opgekomen nam veel werk voor zijn rekening en door goed storen werd de bal verloren door de D3 en kon Sil worden weggestuurd. Deze maakte de 2-4 zelf maar met geluk terwijl er 3 man helemaal vrij stonden. Maar het werd hem vergeven door het doelpunt deze keer. Het geloof bij de D2 leek ineens helemaal terug te zijn en er kwam rust en controle in het spel. Dit werd al snel beloond doordat Owen na een gelukje de bal meekreeg en deze koel binnentikte. De druk op de defensie van de D3 werd steeds groter en waar maak in de 1e helft het verkeerde doel trof overkwam dit nu een van de spelers van de D3. Na dit doelpunt volgden er kansen aan beide kanten maar Mike liet zich niet meer verrassen en hield zijn doel schoon met # hele goed reddingen. De D2 begon steeds meer samen te spelen en hiermee kregen ze steeds meer ruimte om te voetballen en 7 minuten voor tijd werd Sil weer diep gestuurd. Na een perfecte actie, achterlijntje halen en voortrekken wist Christiaan wel raad met de bal en maakte de 5-4 en bewijst maar weer eens dat hij heel doeltreffend is. En ook dat hij voor de titel topscoorder van de D2 wil worden. Verder bleef het spel op en neer gaan de D3 vechten voor een gelijkspel en de D2 vechtend om de voorsprong te behouden wat lukte maar wel met handen en voeten. De 2e helft een samenspelend elftal gezien met plezier en werklust.
Man of the match Owen door het keihard werken en de rest op sleeptouw nemen. Maar Mike deed zeker de 2e helft niet onder voor Owen en is ook wel deels Man of the Match door zijn prima optreden onder de lat en daarmee de D2 overeind houden.