27-10-2012

BAS domineert tegen Swift in derby

Op zaterdag 27-10-12 stond voor de BAS D2G de streekderby tegen de Swift D3 op het progamma.

Met een voltallige selectie kon BAS de strijd aan gaan.
Met Tim, Sven, Jasper, Jannick, Stef, Roy, Ruben, Rick, Sebastiaan, Christiaan en Coen in de basis en Abdel, Sil, Eline, Mike en Lars op de bank kon de wedstrijd om 9:00 van start gaan.
Vanaf het eerste fluitsignaal was te zien dat BAS deze wedstrijd graag wilde winnen. De eerste tien minuten waren de kansen ook voor BAS met af en toe een speldenprik van Swift. Na 11 minuten tekende Christiaan verdiend de 1-0 aan. Dit na goed doorzetten na een fout bij Swift. Na 15 minuten spelen krijgt BAS een corner en in een scrimmage weet Rick zijn voet tegen de bal te zetten en de 2-0 was een feit. De kansen blijven voor BAS maar in de 25e minuut krijg Swift de bal en na een mooie actie staat het zomaar 2-1. Swift lijkt hierdoor even in te zien dat het wel kan maar dat staat BAS niet toe. Een minuut later staat het al 3-1 Sebastiaan weet na een mooie actie geweldig te scoren. In de 25e minuut blijkt dat Christiaan de topscoorders positie van Sil over wil nemen en dat zijn voeten rechtstaan en hij maakt zijn 2e van de dag. Dat dit niet voldoende voor hem was bleek 4 minuten later want in de 29e minuut maakt hij zijn derde van de dag. Swift komt er niet meer aan te pas en word volledig van de mat af getikt door BAS. Met een 5-1 ruststand was er ook niets anders dan lof in de kleedkamer en kregen de spelers de melding dat als ze zo zouden blijven voetballen dat de 10 gehaald kon worden. Dit was niet voor dovenmansoren bestemd bleek al na 2 minuten spelen in de 2e helft want weer wist Christiaan het net te vinden 6-1. In de 41e minuut laat ook Sil zien dat hij mee wil blijven doen om de titel topscoorder want hij maakt de 7-1. In de 45e minuut weet Sil na een goede actie de bal nog net binnen te houden en ziet hij Roy helemaal vrij staan voor het doel en de 8-1 was een feit. Abdel probeerde al de hele 2e helft zijn doelpunt mee te pakken en dat lukt met ook met een mooi schot van randje strafschopgebied in de 52e minuut. In de 57e vond Sebastiaan het wel tijd voor de 10-1 en hij maakte zijn 2e van de wedstrijd.

Vandaag liet BAS zien een echt elftal te zijn en dat werd direct beloond door deze prachtige overwinning waardoor een top 3 plaats aan het einde van de najaarscompetitie zeker in beeld blijft.

Abdel El Achak

BAS JO13-2 - SWIFT '64 D3: 10 - 1 (5 - 1)

11' doelpunt 1 - 0  Christiaan Burgers (-)
15' doelpunt 2 - 0  Rick Poortinga (-)
22' doelpunt 2 - 1
23' doelpunt 3 - 1  Sebastiaan van de Velde (-)
25' doelpunt 4 - 1  Christiaan Burgers (-)
29' doelpunt 5 - 1  Christiaan Burgers (Coen van der Wekken)

32' doelpunt 6 - 1  Christiaan Burgers (-)
41' doelpunt 7 - 1  Sil Bosch (-)
45' doelpunt 8 - 1  Roy Peet (Sil Bosch)
52' doelpunt 9 - 1  Abdel El Achak (-)
57' doelpunt 10 - 1  Sebastiaan van de Velde (-)

Speler van de wedstrijd: Christiaan Burgers

Opstelling BAS JO13-2 (4-3-3):