BAS JO13-2 1 - 3  Lelystad '67 D12
10-3-2012, 09:00 uur

Helaas lukt het niet om de punten bij BAS te houden

Bas D2 Lelystad’67 D12

De wedstrijd begon en er werd redelijk gecombineerd en daaruit ontstond in de 2e minuut al een kans Florian speelde de bal breed naar Rigillio, met een hard schot ging deze net naast. Maar Lelystad begon iets beter te draaien en hun eerst kans werd in de 4e minuut ook naast geschoten. BAS is beter niet veel beter maar er valt hier iets te halen, het spel golft op en neer maar de aanvallen van BAS zijn kansrijker en we voetballen ver van ons goal af.
Vanuit het niets komt er een aanval van de tegenstander de verdediging is niet optimaal en we zijn te voorzichtig om de bal te raken het resulteert in een achterstand 0-1
Bas gaat voortvaren vanaf de aftrap naar voren en Mo weet een minuut later de gelijkmaker binnen te tikken. Het is een leuke pot om naar te kijken en we gaan met een 1-1 de rust in

Een peptalk is niet nodig de puntjes op de i , de jongens voelen dat er een overwinning in zit
We moeten de hoge ballen beter aannemen, probeer de bal voor dat hij de grond raakt ( voor de stuit) te pakken
Achterin agressiever verdedigen en de ballen (in paniek situatie) harder wegwerken
Blijven combineren want daaruit ontstaan kansen

De tweede helft
Milan gaat erin voor Rodney (hij staat voor het eerst half)
Nash en Michel waren al door een blessure uitgevallen Dennis speelt op de back en Rens Laatste man

De tweede helft is van start en het ziet er in het begin wat rommeliger uit maar Bas herpakt zich, we zijn zekere niet de mindere. Rens maakt een foutje de bal wordt helaas daarna niet goed weggewerkt en we staan voor de tweede keer achter 1-2 ( Puntje op de i in de kleedkamer) De 1-3 volgt binnen een paar minuten en dat was niet de bedoeling Bas speelt goed maar de stand is geflatteerd.
BAS heeft nog 15minuten op de klok Bas krijgt de kansen maar het combineren van de bal blijft achterwegen (Puntje op de i in de kleedkamer)
Over links laten Rowan en Nico zien hoe met moet simpel één-tweetje en je hebt je man uitgespeeld. Vervolgens heeft Rigillio nog een mooie voorzet ( alle voorzetten van Rigillio waren goed) Mo kopt deze maar het is niet voldoende. Weer perst BAS over links Rowan naar Nico,Nico naar Mo maar Mo verspeelt de bal terwijl er afspeelmogelijkheden waren jammer hier had meer ingezeten (Puntje op de i in de kleedkamer)
BAS probeert het wel maar helaas lukt het niet

Man of the match Nico top gespeeld en goed gecombineerd gevoetbald
Pluim voor Rigillio hij heeft prachtig voorzetten gegeven die kansrijk waren

Punten tot verbetering
Trainen op samen spel en combineren 1 keer raken aannemen en spelen (dan is het spelletje simpele en creëer je kansen)
Volgende week een zware tegenstander, dus zet jezelf deze week op scherp

Piet Scholtanus

BAS JO13-2 - LELYSTAD '67 D12: 1 - 3

15' doelpunt 0 - 1
16' doelpunt 1 - 1  Mohammed Hussein (-)