Burg. Bode Sportpark, Zwolscheweg 6 A Elburg

BAS maakt het ESC niet moelijk

ESC D3 Bas D2

Volle goede moed gaan we naar Elburg en we hopen de strijdlust van vorige week mee te nemen. Iedereen is er en we spelen 4-4-2 met een ruit op het middenveld.

In de eerst minuten wordt het spel afgetast en in de 5e minuut creëert Bas een kans via een corner. In de scrimitch had de bal erin gemoeten maar er zat een paar keer een voetje van de Elburgers tussen. Het geluk of de daadkracht zat niet mee. Helaas voor Bas weet Elburg wel één minuut daarna haar eerst treffer aan te tekenen1-0. Bas heeft weer aftrap en snel wordt deze onderschept door ESC. In de verdediging van Bas ontstaat licht paniek en Rens schiet de bal hard richting zijlijn. Maar Bas heeft pech de bal kont hard tegen het hoofd van Michel en er ontstaat een vrije schietkans voor de tegenstander 2-0. de vechtlust en het gevoel om de tegenstander het maar enigszins moeilijk te maken lijkt wel verdwenen. ESC profiteert hiervan en in de 8 minuut staan we met 3-0 achter. De achterhoed heeft het lastig en het lijkt wel of een paar knapen te laat naar bed zijn gegaan dromerige wordt er missers gemaakt die er normaal niet zijn. Het middenveld staat met de armen in de lucht te zwaaien van onmacht de aanvallers willen geen stap extra doen om de bal te veroveren. De bereidheid om voor elkaar te werken is er niet . Elburg speelt hun spelletje en scoorde vlak voor rust de vierde treffer 4-0.
Uiteindelijk worden we verlost door de scheidsrechter

De tweede helft: Rodeney heeft last van zijn knie en Justin heeft een tikje gehad op de enkel en willen wisselen. Corné gaat erin voor Justin Mo voor Rodney ( Mo centraal met de punt naar achteren) Nico gaat naar de half en Dennis rechtsvoor voor Rigillio.

De eerst aanval is gelukkig weer voor Bas, maar evenzo als in de eerste helft is het eerst doelpunt weer voor ESC 5-0. De achterhoede maakt hier daar een foutje helaas ontstaan hierdoor kansrijke mogelijkheden en de 6-0 staat op het scorebord. Tim doet zijn best om zoveel mogelijk te keren maar ESC heeft geen medelijden en scoort vrolijk door 7-0
De werklust bij de spitsen is zienderogen toegenomen er wordt in ieder geval harder gewerkt en BAS kan best goed aanvallen en dat laten ze af en toe zien. De mooiste aanvallen komen tot stand door snelle combinaties. Helaas word de bal te vaak verloren door individuele acties
Vandaag hebben we een slecht werkend elftal gezien uiteindelijk en wint ESC de pot met 9-0

Wat er voornamelijk fout ging was ;
Geen strakke dekking, ballen werden te paniekerig weggewerkt waardoor we de bal vaak verkeerd raakte en de opbouw stagneerde
De bereidheid om te willen werken en om te winnen was er niet, we liet veel te snel de kopjes hangen. Het samenspel , combineren was niet optimaal.

Voor de training moeten we meer positie spel oefenen met één keer raken aannemen en spelen.
Niet te snel opgeven als we een bal kwijt zijn.
Op de training zie ik vaak genoeg mooi spel en de juiste combinaties
Blijkbaar kunnen of willen we er in de wedstrijd niet voor gaan

Helaas een man of the macht heb ik niet gevonden.
Tim was ondanks de tegendoelpunten lekker aan het keepen, Rowan was in de tweede helft strijdlustiger en Rens ondanks een aantal foutjes redelijk stabiel en Florian heeft iets minder zijn hoofd laten hangen (wellicht omdat hij voorin speelde met de aanvoerdersband)

Volgende week tegen lelystad ’67 D8 zij hebben drie van de tien wedstrijden gewonnen
Dus laten we er voor gaan om van de laatste plek af te komen en wees berijd om hard te blijven doorvechten zodat we uitgeput in de kleedkamer aankomen en niet zoals afgelopen zaterdag dat we energie over hebben om lawaai te maken in de kleedkamer.

Als we winnen mag je het laten weten, maar als je verliest zoals zaterdag moet je je diep schamen en je mond houden