BAS JO13-2 - DOS Kampen D5 : 1-1

BAS JO13-2 1 - 1  DOS Kampen D5
12-11-2011, 09:00 uur

BAS verdient een punt door hard werken

De opstelling wordt 4-4-2 met een ruit op het middenveld moet ons brengen naar een overwinning. DOS heeft tot nu toe ook nog maar twee wedstrijden gewonnen van de zeven, maar dat zegt niets. Voor de wedstrijd de neuzen allemaal naar dezelfde richting gezet en de opstelling en taken zijn doorgenomen. Michel, is niet komen opdagen dus moeten we de opstelling aanpassen.

Het fluitsignaal klinkt door de koude lucht en de aftrap is genomen.
In de eerste minuten wordt het spel afgetast en BAS heeft de posities goed staan. Rens staat voor het eerst op het middenveld en is af en toe zoekende naar zijn tegenstander
De dekking achterin (laatste man ) is voor rekening van Florian. In de 5e minuut combineert Bas goed , Rowan naar Nico en Nico naar Mo het snelle spel is voor de tegenstanders lastig aan te pakken. BAS werkt goed. Justin is geraakt op zijn enkel en roept om een wissel , maar dat kan nog niet want het spel licht nog niet stil. Ramazan was al warm gaan lopen en stond klaar om in te vallen Maar Justin gaat door en loopt de pijn er weer uit. Nog geen minuut Later heeft Rodney een blessure aan zijn Hamstring waardoor Ramazan vervroegd in het veld mag treden op de rechtshalf. Vanaf de zijkant moet er veel worden gecoacht, het veld krimpt steeds verder in elkaar waardoor er geen ruimtes meer ontstaan voor een tegenaanval.
De achterhoede staat redelijk te verdedigen maar af en toe zijn ze hun tegenstander kwijt
Desondanks heeft Nash een aantal kansrijke aanvallen gepareerd en heeft Dennis de 0 nog gehouden. Aan het eind van de eerste helft is de organisatie van Bas volledig weg en spelen we positioneel niet goed.
We gaan de rust in met een 0-0 stand en als we het spel weten op te pakken zoals in het eerste kwartier van de wedstrijd dan gaan we zeker winnen

Rodney is in de eerste helft gewisseld en Florian maakt plaats voor Tim en Dennis blijft op doel. Nog even weer de puntjes op de i gezet.

De tweede helft gaat weer gelijk op maar net zoals in de eerst helft is de eerste 10 minuten voor BAS. In één van de aanvallen weet Rowan Ramazan te bereiken en hij scoort de eerste treffer 1-0 BAS. De blijdschap dendert over het veld en geeft de mannen van BAS een opsteker. Maar het sprookje dreigt een nachtmerrie te worden BAS vergeet te voetballen en we worden volledig teruggedrongen op eigen helft . Als pupillen staan we op een kluit te voetballen en in een tijdsbestek van 10 minuten heeft DOS al meer dan 6 corners gehad. Kortom het is paniekvoetbal. Maar BAS wordt geholpen doordat DOS, onder druk van onze verdediging, al hun kansen om zeep helpt. Bij de uitballen staat BAS steeds te ver weg Dennis krijgt de bal vanaf de grond niet vergenoeg weg. Herhaaldelijk wordt er gecoacht om niet te ver weg te staan. Helaas is een uittrap fataal de bal komt in de voeten van de tegenstander en met een mooi lob vanaf 20 meter schiet hij de bal over Denis het doel in 1-1.
Gelukkig heeft BAS na de 1-1 ook weer kansen en worden de ruimtes weer wat groter. Een aanval over rechts Mo speelt de bal in de loop mee naar Rigillio en Mo zoekt positie richting het doel . Rigillio gaat over rechts en met een voortreffelijk pass op maat bereikt hij Mo . helaas kruist de bal door zijn voeten. Een Corner van Bas valt voor de voeten naar de vooruitgeschoven Justin een hard schot richting doel beland tegen een tegenstander
Bas heeft nog een paar kansen gaat op een tweed treffer, maar DOS heeft wel 10 kansen gehad zo ook hun laatste kans die volledig naast wordt gekopt. Het is een zenuwslopende wedstrijd maar het gelijke spel voelt zeker niet als verlies
We hebben niet verloren en een punt gepakt.

Er wordt veel gecoacht maar daar valt door de spelers nog wat meer uit te halen. Op het veld en tijdens de training moeten we elkaar positief coachen en elke bal die we naar een medespeler schieten moeten we voorzien van informatie of we moeten elkaar sturen
Deze voetbal termen met hun betekenis zal ik als informatie nog publiceren.

Als laatste man of the match is Nash : hij heeft door goed verdedigend werk mede een verlies voorkomen
De pluim gaat naar Ramazan , hij is goed ingevallen en heeft zijn waarde uitbetaald in punten

Volgende week uit ECS dit wordt net zo lastig als ASVDronten
Als we deze positief lijn doorzetten dan kunnen we ze het knap lastig maken.

Piet Scholtanus

Ramazan Yigit

BAS JO13-2 - DOS KAMPEN D5: 1 - 1

40' doelpunt 1 - 0  Ramazan Yigit (Rowan Scholtanus)