BAS JO13-2 2 - 8  Swift '64 D2
1-10-2011, 09:00 uur

Derby Swift D2 pakt niet goed uit voor BAS D2

Swift en Bas staan allebei op de ranglijst met 1 winstwedstrijd en 2 keer verloren, dus dat beloofd op papier een spannende pot voetbal.

De eest vijf minuten staat Bas onwennig te voetballen en de posities worden niet goed benut.
Het eerst doelpunt is wel voor BAS deze wordt door Ramazan makkelijk in het doel gelopen hij kreeg hiervoor alle ruimte. 1-0 voor BAS Een paar minuten later weet Swift hun eerst doelpunt te maken 1-1 gelijk. We hebben 10 minuten gevoetbald en de kansen zijn er meer voor Swift dan voor Bas. Bij een aanval van Bas wordt Rowan hard van achteren op zijn achillespees geschopt en is hierdoor duidelijk aangeslagen. Michel wil eruit omdat de tegenstander te hard speelt Nash komt voor hem in de plaats. Omdat de tegenstander van Rodney te snel is wisselen hij en Corné van positie. Tim heeft het druk maar weet behoorlijk wat redding uit de hoge hoed te toveren. Een spaarzame aanval van Bas 1 tweetje Mo en Ramazan maar deze strand in de verdediging. Swift is weer in de aanval ze combineren beter en het balbezit voor hun is vrij hoog ze hebben al veel 100% kansen gehad om te scoren. Rens staat zijn mannetje en staat zeer sterk te verdedigen, grote klasse! Uiteindelijk weten ze de 1-2 aan te tekenen en Bas staat achter. Een solo van Mohamad eindigt in een vrije trap die mooi wordt ingeschoten maar helaas recht op de keeper. Rowan kan de wedstrijd door zijn blessure niet uitspelen en Michel gaat voor hem in de spits Bas kraakt en één van de talrijke aanvallen van Swift eindigt in een corner deze wordt genomen en Tim tikt de bal in zijn eigen doel 1-3 en we gaan de rust in.

Het wordt Swift te makkelijk gemaakt om aan te vallen, we moeten dichter en strakker op de man verdedigen. Tevens spelen we niet goed op onze eigen positie en worden de taken niet goed uitgevoerd. Hier valt nog veel aan te verbeteren en te trainen.
Bij onze eigen aanval moet we ervoor zorgen dat we het veld groot maken en aanspeelbaar Bij de omschakeling naar de verdediging moeten wij het veld kleiner maken en goed op de man verdedigen.
Omzetting:
Dennis gaat op doel, Tim op de rechtsvoor. Corné voorstopper en Mo centraal en Nico Rechtshalf

De tweede helft is begonnen en Bas kan de wedstrijd niet naar de hand zetten, een handig balletje gaat net over Dennis heen en de voorsprong wordt uitgebreid naar 1-4. In de aanval kan Bas geen vuist maken Mo en Ramazan hebben het moeilijk en de solo’s die ze maken stranden in het niets even later proberen ze iets beter te combineren En Ramazan schiet op doel en een speler van Swift helpt hem om te scoren e.d. Swift maar het staat 2-4.
Nash staat goed te verdedigen maar hij moet hij maakt een overtreding waardoor Bas een penalty tegen krijgt. Dennis weet deze in eerste instantie tegen te houden maar in de rebound gaat deze er nog in 2-5 voor Swift. Vanaf nu zakt de moed inde schoenen bij bas en in de laatste 20 minuten van de wedstrijd weet Swift de voorsprong uit te breiden naar een eindstand van 2-8

Eindconclusie : Swift was sowieso sterker maar we hadden het ze moeilijker kunnen maken. Ondanks dat we meer tegendoelpunten kregen ging het met vlagen in de tweede beter.
Vervolgens moeten we meer de bal het werk laten en meer combineren.
De bal aannemen kan beter en we moeten strakker en beter inspelen.
Dat wordt trainen mannen

Man of the macht is Rens heeft als laatste man formidabel verdedigd en een hoop aanvallen van Swift te niet gedaan.
De Pluim gaat naar Corné hij heeft hard gewerkt en in de tweede helft zijn voorstopper positie redelijk goed uitgevoerd.

Piet Scholtanus

Ramazan Yigit

BAS JO13-2 - SWIFT '64 D2: 2 - 8

5' doelpunt 1 - 0  Ramazan Yigit (-)
10' doelpunt 1 - 1
20' doelpunt 1 - 2
28' doelpunt 1 - 3  Tim Stoffer (-)