24-9-2011, 09:30 uur
De Siggels, IJsselcentraleweg 9 Zwolle

SVI te sterk voor BAS

In Ittersum aangekomen volgden wij de bordjes sportpark en deze leidde ons naar ZAC Zwolle. Na het raadplegen van een bekende en met ondersteuning van een aantal navigatie´s (die geen satelliet ontvangst hadden) kwamen wij om 9,10uur aan bij SVI.

De wedstrijd begon op tijd en het warmlopen en vooraf coachen ging in een rap tempo. Na het beginsignaal was SVI de eerste vijf minuten de betere partij en de kansen waren dan ook voor hun. Tegen de verhouding in begon BAS iets beter te voetballen en de eerst poging om te scoren was voor Ramazan de bal kwam terug voor de voeten van Nico en hij wist deze met een prachtige lob over de keeper te plaatsen 0-1 Bas. Al snel bleek dat de verdediging van BAS een zware ochtend zou krijgen want SVI zette de druk er flink op. Door een verdedigende fout van Justin (verdedigde uit door het midden) moest Tim in actie komen, gelukkig wist hij een doelpunt te voorkomen. SVI had een paar mooi opgezette aanvallen maar deze werden met naast het doel geprikt. Bas speelde het spel mee en zorgde voor diverse mooie aanvallen Mo stond in de spits en kreeg een paar kansen om te kunnen scoren, helaas was de verdediging van SVI alert. SVI speelde soms met twee spitsen en de verdediging van BAS was hier niet op berekend en liepen we soms lucht te dekken. Vervolgens net voor rust speelde Tim de bal ter hoogte van de 16 meterlijn in de voeten van Aniul ,Anil kaatste de bal terug maar helaas tekort en Tim moest een overtreding maken . De strafschop die SVI kreeg werd benut en ze stonden gelijk 1-1 . Bas werd in de aanval een paar keer hard aangepakt en BAS kreeg een vrije trap welke goed werd ingeschoten maar de keeper van SVI had hier geen moeite mee. In de laatste minuten van de eerste helft had BAS het moeilijk en Tim had genoeg te doen. Helaas ging in de laatste seconde van de eerste helft van een meter of 16 de bal over Tim heen en belandde in het net 2-1 ruststand

In de rust is Mo voorstopper gaan spelen Anil centraal, Nico op de links half en Corné de spits
De verdedigers moeten altijd een speler dekken en goed tussen de keeper en de tegenstander verdedigen (als SVI met twee spitsen gaat aanvallen dan moet de links en de rechtsback altijd deze gaan verdedigen)

De tweede helft is begonnen en al snel bleek dat de aanvallers van SVI elkaar beter gingen vinden en de combinaties gingen hun steeds beter af. Maar BAS ging daarentegen ging beter verdediging, Rodney liet zich van zijn beste kant zien en deed aanvallend en verdedigend zeer goed zijn werk. Meer helaas voor BAS scoorde SVI in de 41 minuut de 3-1voorsprong.
Na wat intensiever coachen ging Justin steeds beter verdedigen en maakte het de aanvallers van SVI lastig. Toch kwamen ze er doorheen en moest Tim zich strekken waar hij zich bij blesseerde. Dennis hadden wij gelukkig achter de hand en hij had zijn handschoenen bij zich.
In de 20 minuut van de tweede helft had Anil een van de weinige aanvallen waar hij kans had om te scorende, de bal belande op de lat en Corné wist als spits de rebound niet te verzilveren.
SVI deed er nog een schepje bovenop en aan aanval uit het boekje deed het scorebord veranderen naar 4-1. Dennis heeft zijn keeperswerk goed uitgevoerd en hij had een paar mooi reddingen welke door het publiek van de tegenstander voor werd geapplaudisseerd.

Eindstand 4-1
Conclusie SVI had teveel handige spelers voorin die de overwinning hebben binnengesleept.
Toch hebben wij in de tweede helft sterker verdedigd.

Man of the match : Rodney heeft in deze wedstrijd meer laten zien dan dat hij voorheen heeft gedaan (ga zo door) hierdoor ben je Man of the match geworden.
De pluim is voor Justin hij is naar mate de wedstrijd vorderde steeds strakker gaan verdedigen , de tegenstander kreeg het steeds moelijker. Hou dit vast

Volgende tegenstander is Swift, Swift heeft 3-0 verloren van de koploper en hebbe net als ons nog maar 1 punt (dus dit wordt een belangrijke pot)

Piet Scholtanus

Nico Gohl

SVI D6 - BAS JO13-2: 4 - 1 (2 - 1)

10' doelpunt 0 - 1  Nico Gohl (-)