3-9-2011, 08:00 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

Een wedstrijd die in een gelijkspel had moeten eindigen.

Wederom met 10 man vertrokkenen.

De wedstrijd begint vijf minuten te laat het net gemaaid natte gras sopt al in de schoenen.
Ondanks dat we een mannetje minder hebben zijn de eerst kansen voor BAS een aanval uit het boekje Rowan één twee met Nico en de vrijstaand Mohammed wordt in de diepte aangespeeld Mo alleen op de keeper 100% kans maar de bal strand op de keeper. Eén minuut later komt ASV Dronten gevaarlijk dicht bij ons doel maar Nash weet de bal goed te onderscheppen. Maar ook de Drontenaren staan achterin niet sterk te verdedigen en Nico maakt daar nuttig gebruik van 0-1 voor BAS. De verdediging van BAS heeft 2 minuten later ook een verdedigingsfout en hierdoor wordt de stand weer gelijk getrokken 1-1. De druk ligt nu volledig op de verdediging van BAS Nash en Michel vechten als leeuwen maar Tim is nodig om een aantal reddingen te verrichten. Plots krijgt de wedstrijd een wending en een counter via een assist van Florian brengt Mohammed in scorende positie 1-2 voorsprong BAS. Nog geen minuut komt Mo weer in een counter positie nu door een assist van Nico 1-3 voorsprong Mohammed ruikt zijn kansen en zijn middenveld positie schuift steeds verder naar voren hij is hongerig op zoek naar een hattrick. Ondanks het goede spel wil hij teveel door een viertal verdedigers heen terwijl hij beter kan afspelen (dit is niet effectief) Maar het spel golft op en neer en een mooi afstandschot doet Tim verassen en gaat met een boog over hem heen en valt in het doel 2-3 BAS komt onder druk te staan en de bal gaat keihard op de paal en vervolgens keihard binnenkant kruising maar elke bal spat hard terug het veld in ruststand is 2-3 Bas mag niet klagen.

Wissels geen, Rowan moet zich meer aanbieden in de vrije ruimtes en niet met/ naast zijn medespeler meelopen om de bal te vragen. Rens is voor het eerst laatste man en hij mag de keeper meer gebruiken om terug te spelen. Florian en Mohammed schuiven te veel naar voren en moeten gaan spelen vanuit hun veldpositie.

2e helft is 5 minuten oud en Rens die zijn taak als laats man naar behoren uitvoert maakt een klassiek verdedigingsfout (verdedigen door het midden ) helaas benut ASV Dronten deze kans 3-3
Bas gaat door met het zoeken van het doel en Mo brengt Rowan vanaf de 16 in een schotpositie maar deze is door de doelman te pareren. Vervolgens weet Corné ook hard de paal te raken.
Het spel is spannend en de kansen zijn voor alle twee de teams aanwezig. ASVD rommelt zich door de verdediging van BAS de bal wordt niet goed uitverdedigd ( de bal moet eerder weg of naar buiten worden gespeeld) ASVD scoort 4-3. De score is nu voor het eerst in het voordeel van ASVD en we hebben nog 20 minuten op de klok. De temperatuur stijgt en het spel met een mannetje minder begint zijn tol te eisen De uitballen worden door TIM niet goed geraakt, hij kan harder en beter schieten, de ballen komt niet aan bij BAS (welke iets te ver weg staan) en ASVD weet de bal in deze fase regelmatig te onderscheppen ASV Dronten komt weer in een grote scoringskans maar vanuit het niets weet Rodney deze op laatst nog net te verdedigen. Even is er weer lucht en Mo geeft een mooi assist op Florian hij is door geschoven tot 20 meter van het doel van de tegenstander. Een verwoestend afstandschot gaat via de onderkant paal in het doel ( het mooiste doelpunt van de wedstrijd) 4-4 gelijkstand. De wedstrijd verdient geen winnaar 4-4 zou een mooi stand zijn en gezien bas met 10 man speelt zouden wij de morele winnar zijn. Florian krijgt nog een keer de bal welke nu te laat door Mohammed wordt aangespeeld maar deze treft geen doel. Bas krijgt het zwaarder en zwaarder achterin Nash staat zeer goed te verdedigen en heeft al menigmaal een kans van ASVD om zeep geholpen.
Helaas kraakt de verdediging en de bal wordt niet weggewerkt in deze laatste gevaarlijk minuten moet je alles op alles zetten om de bal weg te werken. Maar het voordeel is aan de kant van ASVD in 58 minuut scoren zei hun overwinningstreffer 5-4 eindstand

BAS had een gelijkspel verdient maar met 11 man hadden wij zeker gewonnen
Man off the match is Nico weinig bal verlies, goede assists en gescoord
De pluim gaat naar Nash hij heeft kranig gewerkt en veel kansen van ASVD om zeep geholpen.

Volgende wedstrijd is maandag tegen IJVV

Piet Scholtanus

Mohammed Hussein

Florian Bos

Nico Gohl

ASV DRONTEN D7 - BAS JO13-2: 5 - 4

10' doelpunt 0 - 1  Nico Gohl (-)
11' doelpunt 1 - 1
12' doelpunt 1 - 2  Mohammed Hussein (Florian Bos)
14' doelpunt 1 - 3  Mohammed Hussein (Nico Gohl)
20' doelpunt 2 - 3
35' doelpunt 3 - 3
40' doelpunt 4 - 3
50' doelpunt 4 - 4  Florian Bos (Mohammed Hussein)