Lelystad '67 D12 2 - 5 (0 - 2) BAS JO13-2

De eerste wedstrijd, hoe gaat dit verlopen??

Bekerwedstrijd 27-8-2011, 10:15 uur Langezand, Lelystad

De eerste wedstrijd staat op het programma en helaas zijn wij maar met 10man
Na een paar mislukte pogingen voor een extra speler gaan wij naar Lelystad met een mannetje minder.

Lelystad heeft nu een schitterende accommodatie en het kunstgrasveld ligt op ons te wachten.
Aanvoerder Mohammed verzorgd de warming up en langzaam zijn wij klaar voor de wedstrijd.
Wissels hebben wij niet en we spelen 10 tegen 10 want de tegenstander heeft ook personele problemen.

De zon schijnt de lucht is blauw en het beginsignaal klinkt door de lucht
Onwennig beginnen wij te spelen en de eerst 10 minuten gaat het spel gelijk op.
De ruimtes zijn nog wat te klein en wij moeten het veld groot houden. In de 15e minuut zie je plotseling dat het spel begint te draaien en BAS laat mooi samenspel zien en er wordt goed overgespeeld. De aanvallen van BAS beginnen de overhand te nemen en Anil speelt naar Dennis maar hij weet niet te scoren. Pas in de 20e minuut krijgt Lelystad haar eerste serieuze kans maar deze strand bij Tim (klasse redding) Via een steekpass van Nico gaat de bal in de richting van Dennis maar hij kan er net niet bij. Een paar minuten later een aanval over rechts en de bal komt bij Anil maar zijn poging gaat net naast. Nog 10 minuten en de eerst helft zit erop. BAS combineert beter dan Lelystad en een doelpunt zou goed uitkomen. Anil en Corné verzorgen een nieuwe aanval over rechts maar de bal komt niet goed voor. In de rebound een schotpoging vanaf de 16meter.
Lelystad is weer in de aanval en de organisatie in verdediging staat even niet goed, maar het slappe schot kan Tim makkelijk keren. De twee spitsen van BAS combineren een mooi aanval, Dennis schiet maar het vizier staat nog niet op scherp. Eindelijk in de 28e minuut schiet Anil vanaf een meter of 18 onhoudbaar in het doel 0-1 voor BAS. Nog geen minuut later worden we afgeleid door een jojo langs de kant maar in de tussentijd schiet Anil zijn tweede binnenkant paal erin 0-2 mooie stand om te rusten. Maar Rowan krijgt nog een kans maar zijn rechterbeen is niet sterk genoeg voor een hard schot.

Tweede helft geen wissels en wij moeten het veld groot houden de ruimtes benutten en elkaar goed blijven aanspelen. Het wedstrijd verloop gaat verder met waar het in de eerste helft was geëindigd.
In de 7e minuut krijgt Rowan de bal hij speelt nuttig naar Anil en van 16 meter is de eerste Hattrick een feit het derde doelpunt van Anil staat op het scorebord 0-3 BAS. Even later wordt Dennis aangespeeld tussen twee tegenstanders maar hij weet erdoor heen te vechten en komt tot de achterlijn. De bal komt bij Anil en de 0-4 staat op zijn naam. Bas begint iets te slordig te spelen en de drang naar voren wordt te groot. De organisatie achterin begint te haperen mede omdat Mohammed zijn positie als voorstopper verzuimd. Florian en Mohammed ruilen van positie maar binnen een paar minuten kruipt Mohammed weer naar voren En Florian komt achterin te kort. Lelystad maakt gebruik van de ruimt die bij Bas is ontstaan en scoort haar eerst doelpunt in de 26e minuut van de tweede helft 1-5 Lelystad krijgt nog een laatste corner. Even later gevolgd door een doelpunt in de laatste minuut een afstandschot rolde in de uiterste hoek waar Tim niet bijkan.

Eindstand 2-5 winst voor BAS
Moe en uitgestreden gaan wij met de winst naar huis.

Complimenten voor de eerstejaars D jullie hebben jullie taak ruimschoots volbracht.
De man off the match is Anil hij was de draaiende motor op middenveld en met zijn 5 doelpunten kun je daar niet omheen.
Een pluim voor de verdedigers met name voor Florian.

Volgende bekerwedstrijd is uit tegen ASV Dronten D7 op 3 september 8 uur aanwezig

Piet Scholtanus

Antl Kucuk
5x

LELYSTAD '67 D12 - BAS JO13-2: 2 - 5 (0 - 2)

28' doelpunt 1 - 0  Antl Kucuk (-)
29' doelpunt 2 - 0  Antl Kucuk (-)
37' doelpunt 3 - 0  Antl Kucuk (-)
40' doelpunt 4 - 0  Antl Kucuk (-)
53' doelpunt 4 - 1
58' doelpunt 5 - 1  Antl Kucuk (-)