Zeewolde paar maten te groot voor BAS D2

Oefenwedstrijd Zeewolde D4 BasD2

Zeewolde vorig jaar nog spelende in de 3e klasse gaat het opnemen tegen de mannen van BAS.
De kans is groot dat we gaan verliezen maar het is een vriendschappelijke oefenwedstrijd. De doelstelling is dat we vandaag goed gaan combineren en hard voor elkaar willen werken.
We gaan ervoor maar het krachtverschil van het elftal van Zeewolde is meteen merkbaar want in de 2e minuut weliswaar randje buitenspel scoort Zeewolde haar eerste doelpunt 1-0
De volgende doelpoging is een gelijksoortige aanval als de eerst maar deze is wel buitenspel en gaat het doelpunt niet door. I*n de 8e minuut krijgt Bas haar eerste kans een aanval over rechts, Dennis weet de bal bij Casper te krijgen 1e schotkans. 2 minuten later komt Zeewolde weer met een mooie aanval redding van Rick en de rebound gaat net over.
Het spel van Zeewolde begint op gang te komen en de omschakeling van aanval naar verdediging gaat bij BAS niet snel genoeg. De mannen van Zeewolde zijn net wat sterker aan de bal en technisch behendiger. Van de 12 tot de 16 minuut scoort Zeewolde aan de lopende band.
Aanval over rechts 2-0 De spits loopt makkelijk door de verdediging 3-0Vrije trap Rick heeft geen zicht op de bal (door de benen heen ) 4-0 14e minuut 5-0. 16e minuut schot vanaf de 16 meter 6-0
Maar Bas krijgt weer een aanval via een ingooi komt de bal in de 16 en Ramazan die goed op de rechtshalf speelt weet te scoren 6-1. Aftrap Zeewolde gevolgd door een perfect uitgevoerde aanval 7-1 in de 25 minuut weer een afstandsschot van buiten de 16 8-1. Vlak voor de rust weet BAS weer een aanval op te zetten en door het goed storen van Dennis weet hij zijn doelpunt met te pakken
8-2 laatste schot weer vanaf buiten de 16 meter maar nu weet Rick het schot te pareren.

Ruststand 8-2: conclusie de omschakeling is niet optimaal en we geven de tegenstander teveel ruimte zodat ze goed kunnen combineren en het spel kunnen domineren
Doelstellig voor de tweede helft dichter op de man verdedigen en het ze moeilijk maken bij het opzetten van de aanval en zonnodig zelf counteren.
Tevens moeten we elkaar wat strakker en harder inspelen

Het begin van de tweede helft begint met een slechte kaats maar Bas houd iets beter stand en in de 7 mniuut van de tweede helft geeft Stefan een strakke pase op Remco in hij weed deze om te zetten in een doelpunt (één van de mooiste aanvallen van BAS) 8-3
Tot de 20emniuut weet BAS het spel iets beter me te spelen maar de komende 10 minuten zijn noodlottig. 3 schoten van buiten de 16 bal over Rick 9-3. 10-3 en 11-3
Een aanval van Bas strand helaas en Zeewolde weet nog drie keer te scoren. De verdediging weet niet meer hoe ze de sterk aanvallende snelle jongens moeten weerhouden 12-3 13-3 en 14-3
Maar dit is nog niet de eindstand Casper weet het laatste doelpunt op zijn conto te schrijven en hij hoeft volgens zijn vader niet te worden opgesloten in de kelder in 14-4 eindstand

Eindconclusie
Bas heeft in de tweede helft iets heldhaftiger gespeeld en 50% van de aanvallen over de gehele wedstrijd die BAS heeft uitgevoerd zijn allemaal verzilverd met een doelpunt.
Dat is toch een groot compliment waard en een zeer groot verschil met vorige week.

Man of the match is Ramazan hij heeft op de rechtshalf technisch met durf gespeeld zijn doelpuntje meegepakt.
En een pluim voor Bé ondanks dat hij zijn mannetje teveel ruimte gaf heeft hij met bravoure gespeeld.