16-4-2011, 08:45 uur
De Maten, De Maten 2 Kampen

DosK wordt duizelig van BAS D2

Zaterdag 16/4 8:45 Dos Kampen D6 – BAS D2.

Vandaag speelde BAS D2 de (op papier) lastige uitwedstrijd in Kampen tegen DosK D6. Om in het spoor van WVF en Oene te blijven moest de wedstrijd gewonnen worden.
Eerder deze week werd bekend dat de wedstrijd al om 8:45 gespeeld moest worden dus werd er afgesproken dat we om 7:30 richting sportpak ‘de Maten’ zouden rijden. Dit was niet bij iedereen aangekomen. Er waren liefst 2 spelers te laat en 1 speler kwam in eerste instantie helemaal niet opdagen. Om tien voor 8 waren de laatkomers binnen en gingen de spelers en ouders alvast naar Kampen en de trainer eerst nog naar de Mosselweg om daar Remco op te pikken. In Kampen aangekomen stond de rest voor de kleedkamer die nog op slot was. Toen deze om 8:35 eindelijk open was moest er snel omgekleed worden en konden een paar spelers zelfs nog warmlopen. Om 8:50 liep de laatste BAS- speler het veld op en moest er direct worden afgetrapt. Een hele vervelende voorbereiding dus. Hoe zal BAS daar op reageren.

Direct na de aftrap werd duidelijk dat BAS helemaal geen last had van de slechte voorbereiding. De eerste aanval was meteen een hele mooie. James kreeg de bal van rechts, kaatste deze op Casper en bewoog meteen door. Dit werd gezien en Casper lepede de bal over de verdedigers heen waarna James de bal perfect aannam en langs de keeper schoof. Na 2 minuten stond het al 1-0 voor BAS. De toon was gezet door de roodhemden. BAS bleef er vrolijk op los combineren en wist keer op keer de aanvallers in stelling te brengen. Het is dat Stefan een aantal keren net te vroeg startte waardoor hij buitenspel stond, anders had het binnen 5 minuten al 3-0 gestaan. In de 8e minuut was er een schiiterende combinatie op rechts tussen Jan en Dennis waarna Jan met een perfecte voorzet Stefan bediende die alleen zijn voet nog tegen de bal hoefde te zetten om de 0-2 aan te tekenen.
Dos Kampen stond wel met 11 spelers in het veld maar BAS liet het er uitzien alsof ze er niet stonden. Het enige wat we van de geelzwarten zagen was een mooi toneelstuk van de nummer 3 die na een smerige overtreding  van Casper met een hoop geschreew naar de grond dook. De een na de andere kans werd gecreërd en onder aanvoering van de zeer goed spelende Casper (voor het eerst op de MidMid positie) werd DosK helemaal duizelig gespeeld.
Met doelpunten van Stefan (3x), Jan (2x) en Remco werd de score voor de rust nog opgevoerd naar 8-0.

In de rust werd uiteraard verteld aan de spelers van BAS D2 dat het erg goed ging en dat ze vooral zo door moesten gaan. De spelers vroegen zich wel af waarom de trainer gezegd had dit een hele lastige wedstrijd zou gaan worden. We hadden maar 11 spelers dus wisselen was niet nodig. James en Stefan wisselden van positie ( James vond dat hij de bal te weinig kreeg) en werd afgesproken dat bij een 10-0 stand Rick bij een corner naar voren mocht.

De 2e helft begon en DosK zat er meteen kort op (de versIaggever had het al over de Jaap Stam mentaliteit). In de 31ste minuut kunnen we dan ook de 1e kans van de wedstrijd voor de ploeg uit Kampen noteren. Een lange bal van achteruit vloog over de verdediging van BAS waarna de spits kon doorlopen naar de goal. Rick kwam goed zijn doel uit waardoor de spits schrok en de bal huizenhoog over schoot. Nu was BAS weer wakker en ging het weer verder met goed voetballen. Vanuit de achterhoede (Mike M, Wesley, Remco en Bé) werden de aanvallen zorgvuldig opgebouwd. Met schitterend combinatievoetbal werd DosK van het kastje naar de muur gestuurd. Dit resulteerde in doelpogingen van MikeH ( na een combinatie met Casper), Casper en James. Het duurde tot de 38ste minuut voor de 9-0 viel. Het was Jan die de bal tegen de touwen kopt na een hoekschop van Casper.
Vanaf dit moment ging het erg snel. Via James ( erg scherp voor de goal), Stefan (afgemeten voorzet van Casper),Dennis, Stefan, nog een keer Dennis (schitterd afstandsschot), Casper, en 2 x Jan werd de score opgevoerd tot 17-0. Wesley besloot voor het eerst deze wedtrijd om maar eens te gaan lopen met de bal. Hij speelde 5 Kampenaren uit alsof het trainingshoedjes waren en ramde de bal heel overtuigend tegen de touwen. Het laatste wapenfeit van BAS kwam van Rick van Luenen.De keepen van BAS mocht vanaf de 10-0 mee met hoekschoppen, maar moest tot de laatste minuut wachten voor deze kans. De corner werd in 1e instantie nog verdedigd maar de bal kwam bij Bé die met een schitterende voorzet Rick in staat stelde om de 19-0 tegen de touwen te koppen. Direct hierna was het inkt van de scheids op en besloot hij een eind aan de wedstrijd te maken. BAS D2 heeft de wedstrijd met 19-0 gewonnen.

In de kleedkamer was er uiteraard veel blijdschap na deze monsterzege. Nu komt het moeilijkste van de ochtend. De spelers willen graag weten wie ‘man of the match’ geworden is. Uiteindelijk hebben we besloten het hele team deze titel te geven omdat het onmogelijk was om 1 speler uit te kiezen.
Door deze overwinning blijven we de druk er vol op houden bij de koplopers WVF en Oene.
Volgende week spelen deze ploegen tegen elkaar terwijl BAS D2 het thuis opneemt tegen SVI.

Casper Fennema

DOS KAMPEN D6 - BAS JO13-2: 0 - 19 (0 - 8)

2' doelpunt 0 - 1  James Hesp (Casper Fennema)
6' doelpunt 0 - 2  Stefan Ruiter (Jan Nijsten)
7' doelpunt 0 - 3  Jan Nijsten (Remco van Ittersum)
13' doelpunt 0 - 4  Jan Nijsten (-)
14' doelpunt 0 - 5  Stefan Ruiter (Casper Fennema)
17' doelpunt 0 - 6  Stefan Ruiter (Casper Fennema)
18' doelpunt 0 - 7  Remco van Ittersum (Casper Fennema)
28' doelpunt 0 - 8  Stefan Ruiter (Jan Nijsten)

38' doelpunt 0 - 9  Jan Nijsten (Casper Fennema)
39' doelpunt 0 - 10  James Hesp (-)
42' doelpunt 0 - 11  Stefan Ruiter (Casper Fennema)
46' doelpunt 0 - 12  Dennis Smit (Casper Fennema)
48' doelpunt 0 - 13  Stefan Ruiter (James Hesp)
50' doelpunt 0 - 14  Dennis Smit (-)
51' doelpunt 0 - 15  Casper Fennema (Jan Nijsten)
54' doelpunt 0 - 16  Jan Nijsten (Dennis Smit)
56' doelpunt 0 - 17  Jan Nijsten (James Hesp)
57' doelpunt 0 - 18  Wesley van Uden (-)
60' doelpunt 0 - 19  Rick van Luenen (Bé Eikelboom)

Opstelling BAS JO13-2 (4-3-3):