26-3-2011, 10:30 uur
Den Uithoek, Bergweg 10 D IJsselmuiden

Verslag IJVV D5 - BAS D2

26 maart 2011 een frisse zonnige dag in IJsselmuiden lonkt naar een mooie voetbalochtend.

Na een korte warming up fluit de scheids op zijn fluit de eerste aanval van BAS komt tot stand vanuit een corner en in de 3e minuut krijgen wij een eerst vrije trap welke net voorlangs gaat. Het ziet er naar uit dan Jan weer in vorm is en een mooi uitgevoerde aanval spat uiteen op de paal. Maar in de 7e minuut is het raak Casper speelt zijn man uit en speelt naar Jan. Vervolgens loopt jan een meter of tien richting het doel door de verdediging van de tegenstander heen en scoort zoals gezegd de eerst treffer 0-1 BAS. Na de aftrap van IJVV komen zei met een uitbraak gelukkig staat Remco goed te verdedigen en lost het netjes op samen met Rick. Nash is gelukkig weer terug uit een zware blessure en hij staat zijn mannetje en is niet bang, een mooi voorzet van hem brengt de aanval in een kansrijke positie. IJVV doet zo af en toe qua aanval ook een kleine duit in het zakje maar gelukkig strand tot nu toe elke aanval en heeft Rick het niet echt druk gehad. Een steekpass van Lorenzo komt bij Anouchka en zij geeft een voorzet op maat ,maar helaas net voorlangs. Rowan staat voor het eerst in de spits en moet zijn draai nog een beetje vinden. Opeens is de bal weer bij de verdediging van BAS en IJVV krijgt haar eerst corner, gelukkig weten ze geen oplossing te bedenken. Daarentegen BAS wel de bal beland bij de spits van BAS en hij weet deze bij Jan te krijgen die een solo inzet maar net voorlangs schiet. BAS is aardig aan het voetballen en de meeste kansen zijn ook voor ons, een doelpuntje zou wel mooi zijn. Casper die goed de ruimte benut aan de linker kant kruipt richting de 16 en speelt de bal naar de vrijstaande Rowan. Hij bedenkt zich geen moment dribbelt nog een stukje naar het doel en schiet zuiver de keeper voorbij. Eindelijk daar is hij dan veel gescoord in de d3 en nu eindelijk zijn eerst belangrijke treffer in de d2 (proficiat jongen). 0-2 BAS. IJVV doet haar best en komt weer bij het doel van BAS, waar zij recht hebben op een corner, deze beland op de 16 meter en een gemikt schot gaat stuiterend over het doel van BAS. En dan nu het mooiste moment qua aanval van BAS Anouchka neemt op miraculeuze wijze de bal aan met haar hak en in één vloeiende beweging neemt ze de leren knikker mee in de aanval. De bal beland over de zijlijn ingooi voor Bas. De bal komt bij Rowan en weer zonder balverlies speelt hij naar Jan en met een makkelijk passeerbeweging door de verdediging scoort hij zijn tweede 0-3 voor de Biddinghuizenaren. Voorzet jan welke er bijna ingaat via een speler van IJVV de bal licht in het vijf meter gebied en Anouchka zet door en rommelt de bal richting de doellijn. De grensrechter zwaait ineens met zijn vlag en de 4e treffer is voor BAS 0-4. De aanvallen zijn weer verzorgd en de weerstand van IJVV is niet supersterk en zo kan BAS het spel maken. Anouchka is zeer goed bezig in het bedienen van mooie voorzetten

Ruststand 0-4 voor BAS
Nash gaat eruit hij heeft zijn eerste wedstrijd er gelukkig zonder moeite doorstaan Rowan heeft pijn aan zijn voet maar trots gaat hij van het veld af en Mohammed mag zijn plaats innemen Ramazan op de rechtshalf en Lorenzo schuift naar achteren. Mohammed wordt gelijk in stelling gebracht door een voorzet van Jan maar hij mist volledig de bal. BAS gaat door waar ze in de eerste helft mee gestopt zijn. Af en toe komt IJVV dicht bij de verdediging van BAS waar Wesley onopvallend maar zeer sterk zin mannetje staat. Als een aanvaller van IJVV Wesley voorbij wil dan komt hij hem drie keer tegen. Florian laat ook opvallende dingen zien zowel verdedigend als aanvallend is hij goed bezig. Mohamed heeft er zin in en als een spits komt hij alleen voor de keeper helaas weer niet raak. Jan weet regelmatig een mooi pass te geven zo ook nu één op Casper, Casper geeft en voorzet op Ramazan maar net niet voldoende om te scoren. Op de rechterkant worden mooi combinaties opgezet Lorenzo Ramazan Jan Anouchka het lijkt wel of er geen tegenstander staat. Vervolgens krijgt Jan de bal niet goed mee maar weet de bal wel Mohammed te krijgen maar weer net niet gescoord. Anouchka weet voor de zoveelste keer de bal goed voor te krijgen maar Casper mist en in de rebound heeft BAS ook geen succes. BAS drukt door maar weet al lange tijd niet meer te scoren de tweede helft is op tien minuten na verstreken en BAS heeft eigenlijk al een paar grote kansen verspeeld. IJVV krijgt nog een vrije trap maar deze weten ze goed naast het doel te mikken. BAS begint weer met een nieuwe aanval over rechts en de bal beland uiteindelijk bij de spits en nu weet Mohammed na drie grote kansen te hebben gemist te scoren 0-5 het eerst doelpunt in de tweede helft. Ramazan wordt een minuutje later in stelling gebracht maar schiet net naast. maar ook op links gebeuren mooie dingen Casper krijgt het op zijn heupen en aangemoedigde door zijn vader speelt hij twee man uit maar zijn schot gaat net hard naast. Casper krijgt even later weer een kans deze gaat wel op het doel maar wordt door de keeper gered in de rebound weet hij snoeihard naast te schieten. Mohammed staat iets te scherp te spelen en een steekpass op hem zorgt ervoor dat hij voor de derde voor buitenspel wordt afgefloten. Een leuke aanval van BAS maar het doelpunt wil niet vallen ( waar heb ik dat eerder gezien, terug bladerend in de archieven kom ik een wedstrijd van Swift tegen waar het ook niet lukte) nog 2 minuten te gaan Rick heeft een rustige middag gehad en het spel is bijna ten einde maar IJVV breekt ineens met drie man door de verdedigen maar de afstand naar het doel is nog 30 meter en wederom weet Wesley ervoor te zorgen dat ze het doel niet weten te raken. De laatste aanval is voor Ramazan hij perst er nog een solo uit en komt dicht bij het doel hij schiet en strand op de keeper maar het mooist doelpunt moet nog komen deze is van een speler van de thuisclub hij weet in de rebound de bal knetterhard in de kruising te plaatsen eindstand 0-6 voor BAS.

Man of the match is Wesley voor het sterke verdedigende werk
Een pluim voor Florian hij valt op door correct te verdedigen en af en toe leuke aanvallende actie ( hij is de laatste tijd goed gegroeid)
De pluimen zijn op maar een dikke duim voor alle aanvallende acties voorzetten en het hard verdedigend werk