Verslag BAS D2 - ESC D3

BAS D2 - ESC D3

Vriendschappelijke wedstrijd 22-1-2011, 09:00 uur De Schelp, Biddinghuizen

BAS begint redelijk goed te spelen en er geen vuiltje aan de lucht als wij zo doorgaan.
De eerst aanval van ESC komt pas in de 8e minuut, maar tegen de verwachting in scoort ESC haar eerste treffer 0-1 .
Vervolgens kantelde de wedstrijd en Rick moet de ene na de andere redding maken.
In de 12e minuut vindt ESC het wel goed en schiet de bal zo in het doel dat Rick er niet bij kan
0-2 achterstand.
Langzaam begint BAS weer grip te krijgen op de wedstrijd en via een aanval over links wordt het schot van Casper gesmoord in de rebound schiet Dennis net tegen de keeper en het wordt een corner.
Twee minuten later schiet Dennis formidabel op doel vanaf een afstand van 25 meter raakt hij de paal (het was een doelpunt waard).

In de rust stond BAS met een 2-0 achterstand de wissels stonden op scherp en ze wisten wat hun te doen stond.
Tommy heeft een paar tactische omzettingen en wij kunnen van start.
De tweede helft heeft 30 minuten en nu moet het gebeuren.
Het spel gaat gelijk op, maar Jan is in vorm en de tegenstander heeft het daar moeilijk mee.
Een vrije trap Jan treft het doel en BAS heeft na 50 minuten zijn eerst doelpunt: 1-2.
Nog 10 minuten te gaan. Dennis lijkt moe gestreden en Casper zit nog fit op de bank en hij bied versterking. 2 minuten later gaat Rowan eraf en Be komt voor hem in de plaats.
BAS gaat volle kracht vooruit, maar kan het nog?
Mike heeft een paar geweldige sprintsolo’s over de volle lengt van het veld hij weet de bal tot vlak voor de keeper te dribbelen op het doel te schieten, jammer net naast een afspeelmogelijkheid was beter geweest.
In de 26e minuut komt een aanval over links een voorzet van Jan. De geblesseerde Stefan schiet op doel en deze keer weet Jan in de rebound de Anschluss treffer te verzilveren. 2-2.
Nog even te gaan. BAS is in deze fase sterker. De coach van Elburg wisselt nog een keer en hij schreeuwt zijn mannen naar voren.
De inbreng van Casper werpt zijn vruchten af want na een aanval over rechts weet hij de keeper te passeren in de korte hoek. 3-2 voor BAS.

Nog 1 minuut te gaan maar BAS geeft de winst niet meer uit handen. Het eindsignaal klinkt en de mannen vieren terecht feest.

Grote klasse mannen. Wij hebben allemaal knetterhard gewerkt.
Laat dit een voorteken zijn voor de rest van de competitie.

Man of the match is Mike. Hij heeft veel lef getoond in zijn aanval en een pluim voor Ramazan. Hij heeft zijn storende en aanvallende taken in de eerste helft goed volbracht.