De Munten, Muntmeesterdreef 2 Dronten

BAS D2 verliest terecht van Reaal

De wedstrijd begon gematigd en de meest kansen lagen voorin bij de Drontenaren.
Binnen 12e minuten stonden we tegen een achterstand aan te kijken 1-0
Even later stuurde Reaal een steekpass dwars door onze verdediging, gelukkig was Rick alert. 15e minuut vrije trap voor BAS welke op niets uitliep vervolgens slordig balverlies door BAS en Reaal scoorde maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. BAS was niet vel genoeg en lieten hun mannen gewoon lopen het dekken achterin was niet op peil. In de 18e minuut gaf Jan een steekpass op maat naar Mohamed maar helaas was hij niet sterk genoeg om de bal richting doel te krijgen. Nog geen minuut later, randje buitenspel kwam de spits van Reaal alleen op de keeper af maar Rick was te sterk voor de eerst redding een rebound zorgde voor 2-0. in de 20e minuut kregen wij een vrije trap welke door jan net naast werd geschoten.

De tweede helft zou er beter uit moeten komen te zien want als we zo door gaan wordt het een dikke nederlaag. E moet strakker worden gedekt en we moeten harder werken . De wil om te winnen en de spirit is er niet.

De wissels stonden te trappelen en de tweede helft ging van start.
Het leek iets beter te gaan en we voetbalden iets meer op de helft van de tegenstander. In 8e minuut kregen wij een corner gevolgd door een tweede corner drie keer werd er op het doel van Reaal geschoten, een kans voor Ramazan maar helaas strand hij op de keeper.
Reaal kreeg weer iets meer grip op de wedstrijd en Rick werd weer getest op zijn goede keeperswerk. Een mooie aanval van Bas via de linker flank een strakke voorzet van Casper Scoringskans voor BAS , maar helaas buitenspel. Na een slecht verdedigende actie stuurde Reaal snijden steekpass hun spits allen op onze keeper af maar Rick stond goed en redde BAS van een tegen doelpunt. Reaal ging door met aanvallen een slappe voorzet en een misser van de verdediging rolde een flutbal net over de doellijn 3-0 onnodig, maar terecht voor de iets harder werkende Reaal. Het leek wel of de achterhoede het bijltje erbij neer had gegooid en weldra stonden wij met 4-0 achter. Nog 10 minuten te gaan en vanuit het niets schoot Jan van afstand de eerste treffer binnen 4-1. Na nog een redding van Rick kreeg BAS aan de ander kant een hoekschop en Jan schoot snoeihard op de paal, jammer. De scheidsrechter stak twee vingers in de lucht nog twee minuten te gaan Bas gaf gas en scoorde de 4-2. De eindsprint zag er goed uit, had BAS maar de hele wedstrijd zo gespeeld, zelfs in de laatste minuut kwam het gevoel van een gelijkspel nog even om de hoek kijken de 4-3 kwam nog op het scorebord een geflatteerde uitslag, Bas had dik verloren.
Eén man van BAS moet ik een pluim geven als wij allemaal net zo hard hadden gewerkt als Bé dan hadden wij nooit verloren, hij is dan ook Man of the Match.

Koploper Unicum heeft van de derde op de ranglijst ASVD 5-2 gewonnen.