25-9-2010, 09:00 uur
Mheenzicht, Dorpshuisweg 1 Hierden

Eerste puntverlies BAS D2

Het weer is mooi en het gras ligt er goed bij, veld 2 is waar het moet gebeuren.
De eerste helft zullen de 1e jaars D zich moeten bewijzen , alleen Robert, Rowan en Nash hebben een jaar langer op een groot veld gebald.
Het warmlopen en warm spelen was matig, voor de wedstrijd heeft Tommy ze als een leider toegesproken. Bas begon met de aftrap, de eerst vijf minuten waren nog niet spannend.
De eerste redding van Rick ging via hem en de lat net over. De Hierdenaren zetten veel druk. Vanuit het midden kwam een schot op doel en via Rick kwam Hierden in de twaalfde minuut op voorsprong. 1-0. Een paar minuten later kon Bas de druk op opvoeren en deed Rowan goed stoorwerk voorin. Na een goede interceptie van Lorenzo, kwam BAS met een hele mooie aanval vanuit het midden, waaruit James net over schoot. In de twintigste minuut had BAS het geluk aan haar zijde, via Wesley kon Rick de bal nog net keren. Nog acht minuten te gaan het spel gaat gelijk op, maar weer is een redding van Rick noodzakelijk. Na een te snelle aftrap kwam de bal ook snel weer terug en werd BAS op 2-0 achterstand gezet door een rolletje buiten het bereik van onze keeper. Hierden had in de laatste minuut van de eerste helft nog een grote kans om met 3-0 voor te staan maar gelukkig konden wij dit voorkomen.
Conclusie eerst helft:
Er is kranig en hard gevochten door een elftal wat niet als sterkste opstelling was betiteld
De jongens hebben een pluim verdiend.
Tweede helft moest er gewisseld worden :
Robert had last van zijn voet en samen met James, Florian, Nash en Marieke zaten zei de tweede helft op de bank om deze warm te houden. Drie nieuwe mannen in de achterhoede een compleet nieuwe middenveld en een nieuwe spits. Rowan zijn inzet werd beloond en hij mocht de wedstrijd voor het eerst vol maken.

Alle hoop was gevestigd op een sterke tweede helft in de eerste minuut had Hierden een grote kans. Gelijk daarna strandde ook de 1e aanval van BAS. In de vijfde minuut gaf Remco een goed bal naar Jan hij zag de ruimte en schoot vanaf 20 meter een mooi schot over de keeper. Eindelijk 1-2. Even later had Casper na een rush over de linker kant een grote kans, de keeper werd voortreffelijk uitgespeeld maar helaas de bal belandde in het zijnet. BAS dwong het geluk af en een aanval van Anouschka belande na een kluts in de handen van de keeper De druk werd groter en groter op de verdediging van de tegenstander en weer zag Jan zijn kans schoon om van ruim twintig meter het net te laten bollen. Terecht 2-2. Nu was het zaak om er wat moois van te maken maar helaas werd de verdediging van BAS weer beproefd, Remco verdedigde sterk, een paar minuten was het alles of niets maar we werden gered door een vrije trap veroorzaakt door een buitenspel. Bé schoot vanuit de achterlinie naar Anouschka, Zei speelde haar man makkelijk uit prikte de bal achter de keeper. Bas staat voor met 2-3. in de 16 minuut van de 2e helft speelde Jan naar de vrijstaande Dennis die als een echte buitenspeler de bal voor bracht in het vijf meter gebied, Jan zette op het juiste moment een sliding en weer was de keeper verslagen 2-4. Bas stond ruim voor en nog klein kwartier te gaan. Een winnende partij hing in de lucht, echter Hierden kwam met een simpele een-tweetje voor het doel en BAS kreeg een te simpel doelpunt tegen.3-4. De klein overwinningsroes van BAS werd wreed de kop ingedrukt een verdedigend bal door het midden leed tot balverlies en een gelijkspel door een bal in de korte hoek 4-4 In de twintigste minuut een schrimits schot op doel van Mike H maar net naast. Ook Hierden wou de 3 punten thuis houden en zocht veelvuldig het 16 metergebied van BAS op. Een vrije trap van Hierden ging net naast het doel van BAS. Als wij willen winnen moet het nu gebeuren nog een dikke vijf minuten te gaan. Echter BAS wankelt achterin een kopbal net voorlangs en daarna een schot in de korte hoek waar Rick goed stond opgesteld. Ook Bas zette weer druk een aanval van Dennis een-tweetje met Jan en een schotkans voor Mike. De aanval van BAS gaat door Anouschka komt vrij voor het doel te staan echter ze vergeet te schieten, vervolgens schiet Jan net naast. Het eindsignaal zal niet lang meer op zich laten wachten. Dennis krijgt nog een kans maar raakt hard de paal nog een afstandschot van Jan op de Keeper. BAS speelt nu “gallary play”maar het zo verdiende extra doelpunt wil niet vallen. Schel klinkt het laatst fluitsignaal.Voor Hierden welverdiende 4-4 voor BAS voelt het een beetje als verlies.

Maar wederom niet verloren met een hard werkende eerste helft en een technisch beter voetballende tweede helft nemen wij een punt mee naar huis.

Volgende week hard trainen om zaterdag Lelystad thuis te verslaan.

Piet Scholtanus

Jan Nijsten

Anouschka Heemskerk

HIERDEN D3 - BAS JO13-2: 4 - 4 (2 - 0)

12' doelpunt 1 - 0
23' doelpunt 2 - 0

35' doelpunt 2 - 1  Jan Nijsten (Remco van Ittersum)
38' doelpunt 2 - 2  Jan Nijsten (-)
40' doelpunt 2 - 3  Anouschka Heemskerk (Bé Eikelboom)
44' doelpunt 2 - 4  Jan Nijsten (Dennis Smit)