BAS JO13-2 3 - 0 (3 - 0) Lelystad '67 D5
17-4-2010, 09:00 uur

BAS WINT VAN SVL EN IS DE KOPLOPER

BAS D2 – SVL D5 3-0 (3-0)

De winst vandaag was erg belangrijk omdat we gelijk stonden aan kop. Van het begin tot het einde van de wedstrijd heeft echt iedereen zich ingezet en ook al was het niet altijd even fraai, we hebben wel gewonnen en drie hele belangrijke drie punten. Een teamprestatie. De kans op het kampioenschap wordt nu groot met nog vier wedstrijden te gaan.

Met onze geblesseerde Jeffrey die zijn medespelers kwam aanmoedigen aan de kant, gingen we met 12 fitte spelers van start. Trainer Tommy moest voor zijn werk op cursus, maar via sms kwam er een aanmoediging en was er contact.

Hoe met de ruimte om te gaan op het veld (breed en smal) en de nadruk op de omschakeling waren de belangrijkste onderwerpen in de voorbespreking. Echt gemotiveerd hoefden ze niet te worden zoals altijd.

We zetten SVL gelijk onder druk wat ook gelijk tot een corner leidt in de 2e minuut. Stefan neemt de corner en Marijn kopt de bal midden voor het doel hard in de touwen. Dat is nog eens een begin en eigenlijk vanaf dat moment was het zelfvertrouwen volop aanwezig tot het einde van de wedstrijd. Het was vandaag een goede wedstrijd van Marijn; hij deed goed mee in de combinaties en verdedigend werden de ballen goed opgepakt met indien nodig de voet stevig onder die bal. We waren veel op de helft van SVL en zowel van rechts als van links werden de ballen voorgegeven. Uit een van die voorzetten en in dit geval van Stefan ging de bal via een eigen been van SVL in het doel in de 11e minuut. We blijven veel op de helft van SVL en zij komen sporadisch bij onze 16 meter terecht. En bij een serieuze poging is het Hessel die de bal op tijd keert en de bal in zijn handen grist. De verdediging is alert en Luuk staat als vanouds de ballen die er doorkomen weg te werken. Ook Jessica heeft haar aanvaller onder controle door de op haar bekende manier tijdig een aantal stappen naar voren te doen zodat de balaannames van de aanvaller niet lukken. Helaas raakt Michael behoorlijk geblesseerd bij een verdedigende actie waarbij zijn kuitspier scheurt omdat ze ongelukkig op elkaar vallen. Deze blessure zou Michael wel eens een viertal weken aan de kant kunnen houden. Balen voor hem en het team. In de laatste minuut kregen we wederom een corner die Stefan nam en gevaarlijk in de 16 bleef. De verdediging kreeg de bal niet goed weg en wederom stond Rick op de goede plaats zodat hij met een gevaarlijke punter de bal rechts van de keeper in het doel schoot; 3-0 op slag van rust.

In de rust is gezegd dat het niet zo geweldig ging. We moeten de bal beter in de ploeg houden en niet te onrustig zijn. Ook is de waarschuwing gegeven dat ze fel uit de kleedkamer komen om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

De tweede helft viel tegen. De eerste vijftien minuten ging het nog wel maar de laatste 15 minuten liet SVL ons weinig combineren en stonden ze ons goed te dekken. We waren nog wel veel op hun helft maar niet echt gevaarlijk. Verschillende ballen gingen makkelijk in de handen van de keeper. Zo af en toe was er nog een combinatie te zien. De verdediging hield het goed dicht achter. Rene moet je minimaal twee keer voorbij alvorens je verder zou kunnen. De handige kleine rechtsbuiten van SVL kwam er nog een keer gevaarlijk door maar ook die bal werd door Hessel gepakt. Het team bleef werken aan een eensgezinde overwinning; er werd gewerkt voor elkaar.

De winst was terecht en de leiding en trainers heel erg trots op het leuk en gedreven team. TEAMWERK

Huib van Os

Eigendoel

Marijn Stuifzand

Rick van Os

BAS JO13-2 - LELYSTAD '67 D5: 3 - 0 (3 - 0)

2' doelpunt 1 - 0  Marijn Stuifzand (Stefan Timmerman)
11' doelpunt 2 - 0  Eigendoel (Stefan Timmerman)
30' doelpunt 3 - 0  Rick van Os (-)

Speler van de wedstrijd: Marijn Stuifzand

Opstelling BAS JO13-2 (4-4-2):