30-3-2010, 18:30 uur
De Siggels, IJsselcentraleweg 9 Zwolle

BAS D2 IS KOPLOPER NA OPNIEUW WINST

SVI D5 - BAS D2 0-2 (0-2)

De onbedreigde 0-2 winst brengt Bas aan kop van de ranglijst. De stugge tegenstand van SVI kon niet voorkomen dat we gevaarlijk werden en tweemaal scoorden. Bedreigd werden we niet want de verdediging kon met glans de aanvallen afslaan.

Er viel niet veel te noteren door onze verslaggever daar waar hij bij andere wedstrijden het potlood in de aanslag moest houden. SVI had tot op heden nog maar twee tegendoelpunten en het was duidelijk hoe dat komt. Grote jongens die goed dekten en zodra iemand van ons de bal had waren er drie spelers in de buurt. Dit betekende dat we moeilijk in de 16 kwamen. Gelukkig bleef het eerste doelpunt niet lang uit. Stefan scoorde weer is na een korte goede combinatie met zijn mooie lang schot van af ca 16 meter over de keeper in de 11e minuut. En even later was het opnieuw raak uit de corner van Stefan die Whalid rustig mocht inkoppen. Door het gedisciplineerde verdedigen van SVI bleef het bij spaarzame kansen in de eerste helft. Michael miste nog het doel uit een voorzet. Helaas kregen we geen penalty nog daar waar de verdediger de bal uit een corner met de hand wegwerkte bij de eerste paal.

In de rust is met name aandacht gevraagd voor het blijven combineren en de gaten te zoeken en fel te starten in de tweede helft. Wil SVI de wedstrijd naar zich toe trekken dan zullen ze ook fel uit de kleedkamer komen. Jeffrey liep een hamstringblessure op en kon de tweede helft niet meer spelen. Dat terwijl hij de laatste wedstrijden heerlijk op dreef was.

In de tweede helft waren dan ook meer mogelijkheden te noteren. Halverwege te tweede helft probeerde SVI nog aan te zetten maar dit leidde niet tot doelkansen. Met name Rene stond sterk te verdedigen als linksback en was nagenoeg niet te passeren en wist hij vaak ook de bal goed in het spel te houden of als het een keer nodig is gewoon over de zijlijn inderdaad. Marijn bouwde op rechts ook goed op. De rugdekking was achterin ook goed verzorgd met Marcel en Luuk zodat de aanvallers er niet doorkwamen. Patrick Woud, Rick en Whalid werden nog stevig aangepakt door de verdedigers maar helaas leverde dat geen penalty of vrije trap op. Stefan had nog een mooie actie waarbij hij drie spelers in de 16 te kijk zette maar het schot ging naast. Patrick Woud probeerde het nog is met zijn bekende lange lob maar de bal verdween net achter de lat. Gecontroleerd werd het eindsignaal bereikt en hadden we de 0 weer is gehouden.

We zeggen het nog maar is een keer: we zijn hartstikke trots op het team. Iedereen speelt zijn rol en blijft op een plezierige manier met het spelletje en met elkaar bezig. Iedereen ontwikkelt zich ook als voetballer en wordt completer. Ondertussen blijven we werken aan verbeteringen.

Huib van Os

Walid el Achak

Stefan Timmerman

SVI D5 - BAS JO13-2: 0 - 2 (0 - 2)

11' doelpunt 0 - 1  Stefan Timmerman (-)
14' doelpunt 0 - 2  Walid el Achak (Stefan Timmerman)

Speler van de wedstrijd: René van Ittersum

Opstelling BAS JO13-2 (4-4-2):