1-5-2010, 10:30 uur
De Vegtlust, Boerendanserdijk 53-55 Zwolle

BAS WINT OPNIEUW EN KAN ZATERDAG KAMPIOEN WORDEN!

BERKUM D3 – BAS D2 1-4 (0-2)

Een goed en gedreven BAS liet zien waarom ze titelkandidaat zijn. Ook voor Berkum was het een uitdaging om de koploper te verslaan en gedurende de eerste 20 minuten was het een gelijkwaardige pot. Na het eerste doelpunt van Stefan waren we de betere ploeg en werden we gevaarlijk. De wedstrijd is professioneel uitgespeeld door BAS. Een mooie 1-4 overwinning. Bij navraag bleek dat SVL D5 met 1-2 verloren had van AsvDronten D4. Hierdoor heeft BAS aan drie punten in de laatste twee wedstrijden voldoende!

Vanwege de vakantie van Hessel was Wouter van Til (D3) mee als keeper. Bedankt Wouter! Corne kon vanwege zijn eigen wedstrijd niet mee. En tot ieders vreugde kon Michael toch al weer invallen na een heel snel verlopen genezing van zijn spierscheuring. Zijn moeder had zijn been zo stevig ingezwachteld dat hij na 2 weken weer het veld op kon.

Na het team bij de voorbespreking op scherp te hebben gezet, wat wij gezien de laatste wedstrijd tegen Swift wel echt nodig vonden, ging de wedstrijd op het hoofdveld met kunstgras en werkend scorebord (vonden onze spelers geweldig) van start. Goed proberen te combineren, ruimte creëren en snel omschakelen was het motto; en fel van start. Met de centrumverdedigers Marcel en Luuk is nog doorgenomen hoe te reageren op een doorbrekende vleugelspits.

De eerste 20 minuten gingen behoorlijk gelijk op en was echt een strijd. Beide ploegen waren fel en gedreven. Berkum bleek ook over een goede grote spits te beschikken die ons in gevaar kon brengen. Onze verdediging was echt degelijk. Luuk en Marcel hebben veel vertrouwen in elkaar en blijven het overzicht houden. Diverse aanvallen worden tijdig afgeslagen en de bal komt vaak goed terecht op het middenveld en als het niet anders kan resoluut naar voren geschoten. Wouter pakt nog een stevig schot over de grond en daarnaast schiet Berkum nog een keer gevaarlijk voorlangs. Niemand raakt van de kook en ons spel wordt steeds beter verzorgd. De ballen komen steeds meer in de 16, vaak via een voorzet. In de 22e minuut is het Stefan die met zijn inmiddels bekende schot vanaf de rand van de 16 de bal in het doel jaagt. Gelijk in de eerste aanval die daarop volgt via een aanval over rechts waarbij Rick de verdediging passeert en de bal voor geeft over de grond aan de vrijstaande Michael die net was ingevallen. Michael ‘veegt’ de bal bewust met de hak subtiel het doel in. Een prachtige aanval met een prachtige afronding mannen! Prompt daarna was er opnieuw een aanval over rechts waaruit Stefan naast schiet. Dat was nog niet alles voor rust want Jeffrey had weer een prachtige steekpass door de verdediging op de goed lopende Michael die het doel helaas miste.

In de rust hadden we ook niet veel te melden. De stemming en motivatie was goed. Vooral de ruimtes in de gaten houden en blijven combineren. En de voorzetten is proberen op de 2e paal te gooien en die is goed te bezetten.

In de 31e minuut was het gelijk raak uit een corner van Stefan. De bal werd door Luuk midden voor het doel kundig ingekopt. Berkum gaf nog steeds niet op en uit een aanval over rechts was het via die grote spits toch raak. Hij liep met grote snelheid door tot in de 16 en schoot onhoudbaar over de grond raak; 1-3. Er brak voor ons een periode van gemiste kansen aan; het vizier was even wat minder scherp. Onze verdediging bleef goed overeind en Marcel was een rots in de branding met de controlerende Luuk er achter. De rugdekking van de backs was ook goed op orde. Patrick Timmerman doet ook goed zijn verdedigende werk. Berkum komt nog twee keer dicht bij een doelpunt. Een knap schot gaat via de onderkant van de lat weer uit het doel en een zuivere lob wordt door Wouter goed gekeerd. Patrick Woud mist helaas het doel maar in de blessuretijd zien we onze Patrick Woud weer terug met een goed uitgevoerde lob; 1-4. Het was de laatste daad in de wedstrijd.

Het was onze beste wedstrijd op kunstgras. En wederom een verdiende overwinning. Dit zijn wel tegenstanders die je bij een mindere dag kunnen verrassen maar dat hebben we door de inzet niet toegestaan.

Huib van Os

Patrick Woud

Stefan Timmerman

Maikel de Leeuw

Luuk Wester

BERKUM D3 - BAS JO13-2: 1 - 4 (0 - 2)

22' doelpunt 0 - 1  Stefan Timmerman (-)
23' doelpunt 0 - 2  Maikel de Leeuw (Rick van Os)

31' doelpunt 0 - 3  Luuk Wester (Stefan Timmerman)
37' doelpunt 1 - 3
61' doelpunt 1 - 4  Patrick Woud (-)

Speler van de wedstrijd: Marcel de Boer

Opstelling BAS JO13-2 (4-4-2):