Lelystad '67 D6G 0 - 5 (0 - 2) BAS JO13-2
Langezand, Sportparkweg 5 Lelystad

BAS BESLUIT COMPETITIE IN STIJL

Lelystad ’67 d6 – BAS d2 0-5 (0-2)

Lelystad, maandag 10 mei 2010

Ook de laatste competitiewedstrijd werd overtuigend gewonnen. Er werd gekozen voor een opstelling die door loting werd bepaald; het kampioenschap was immers bereikt. Gedurende de hele wedstrijd was BAS ondanks die vreemde opstelling veel aan de bal en op de helft van de tegenstander. Het knollenveld voorkwam een grotere score.

Tommy was ziek en Marijn moest hard aan het werk voor school zodat we met 12 spelers, twee man leiding en veel belangstellende ouders op pad gingen. Jan Overeem (ziet er wel jong uit maar ondertussen) wilde zijn spierpijn van het vlaggen van afgelopen zaterdag weg vlaggen en vlagde een foutloze wedstrijd. Bedankt Jan en de immer fitte Sietse die dat vlaggen niet nodig heeft om fit te blijven, jij ook nog bedankt voor dat aanbod om te vlaggen.

Bij wijze van uitzondering was er een 4-3-3 opstelling gekozen: Luuk keeper; Rick laatste man met Jeffrey als voorstopper en Rene en Jessica die met elkaar hadden opgelost dat ze op hun bekende backpositie stonden (een heel typische eigenschap van de echte backspeler); Walid stond mid/mid, Hessel linkshalf, Patrick Timmerman rechtshalf, Marcel in de spits, Patrick Woud op rechtsbuiten en Stefan op de linksbuitenpositie. En Michael begon het eerste kwartier op de bank vanwege zijn te late komst.

In de 1e minuut verdienden we al een corner waarbij Stefan de bal rechtstreeks in het doel werkte. Een overtuigend begin. En 5 minuten later was het opnieuw raak door het bekende afstandsschot van Stefan vanaf circa 20 meter. Er waren vervolgens een paar mooie combinaties te zien. Zo kreeg Hessel een kans in de 16 nadat Patrick Timmerman de bal goed voor gaf. Ook had Marcel nog een schitterende steekpass op Walid die de bal goed in de 16 bracht maar waar Patrick Woud net niet goed bij kon. Even later had Jeffrey wederom een goede steekpass op Walid die de assist gaf aan Stefan, die vervolgens over schoot. Luuk pakt overigens nog een spaarzame bal als een volwaardige keeper in zijn armen. Michael schiet nog een bal voorlangs. In de 28e minuut heeft Lelystad zijn eerste kansje die ze voorlangs schieten. De verdediging staat prima en weet gedurende de hele wedstrijd de aanvallen tijdig te onderbreken. En op het moment dat Michael alleen op het doel af kan in de 16 fluit de scheidsrechter merkwaardig genoeg, voor de rust.

De beide Patricks waren lekker aan het combineren op de rechterflank wat diverse keren tot gevaar leidde. Uit een vrije trap van Patrick Timmerman, die ontstond door een lelijke trap op de achilles van Marcel kopte hij bijna raak. De keeper redde goed. Tien minuten na rust is het dan opnieuw raak door weer zo’n afstandsschot mooi ruim met een boog over de keeper, van Stefan; 0-3. even later schiet hij nog op de lat. Ook Patrick Woud schiet nog een keer met een ‘vieze punter’ naast het doel. Marcel (geruild van positie met Jeffrey) start vanaf achter met een solo en speelt vier tegenspelers uit en geeft de bal goed op Stefan die de bal op de achterkant van de lat schiet. Even later brengt Patrick Woud de bal gevaarlijk en hard in de 16 waarbij een verdediger van Lelystad ’67 de bal bij de 2e paal in eigen doel schiet; 0-4. En 10 minuten voor het einde van de wedstrijd wordt de een mooie combinatie beloond met een doelpunt van Michael. Hierbij speelde Patrick Timmerman de bal prima in de 16 naar Jeffrey die goed opende op Michael, die kon uithalen in de verre hoek; 0-5.

Een prima einde van de competitie waarbij de spelers hand in hand de supporters bedankte met een gezamenlijke begroeting

Huib van Os

Stefan Timmerman

Eigendoel

Maikel de Leeuw

LELYSTAD '67 D6G - BAS JO13-2: 0 - 5 (0 - 2)

1' doelpunt 0 - 1  Stefan Timmerman (-)
6' doelpunt 0 - 2  Stefan Timmerman (-)

40' doelpunt 0 - 3  Stefan Timmerman (-)
49' doelpunt 0 - 4  Eigendoel (Patrick Woud)
51' doelpunt 0 - 5  Maikel de Leeuw (Jeffrey Overeem)

Opstelling BAS JO13-2 (4-3-3):