Swift '64 D3 1 - 4 (0 - 1) BAS JO13-2
24-4-2010, 10:30 uur
Sportpark Swift ’64, Sportweg 6 Swifterbant

Kampioenschap komt steeds dichter bij

Vandaag stond Swift op het programma, een tegenstander die na een sterk begin van de competitie langzaam weg aan het zakken is.

Rick en Huib konden helaas niet aanwezig zijn omdat Rick moest dammen in Tilburg. Ook kunnen we helaas nog niet beschikken over Michael, die vorige week een spierscheuring opliep.
Goed was dat hij, ondanks zijn blessure toch aanwezig was in Swifterbant om zijn team aan te moedigen!

De 1e helft van deze wedstrijd verliep moeizaam aan de BAS zijde. Het spel was erg onrustig en de veldbezetting was ook niet na wens van de trainers. Het veld werd heel klein gehouden, en Swift zat er kort op. Er gebeurde dan ook niet veel in deze 1e helft.
Swift werd 2x gevaarlijk voor ons doel maar Hessel haalde de ballen perfect uit de hoek en hield zijn team daarmee op de been.
Opeens kwam het moment dat Walid na een mooie aanval de bal na Patrick speelde die heel goed, de bal afspeelde naar zijn broer Stefan die de bal opslag van rust netjes in het doel schoot .

De eerste 10 minuten na rust waren heel erg goed van de jongens. Debutant Ruben Stuifzand verving zijn broer Marijn en speelde een hele goede wedstrijd. Zijn loopacties waren goed waardoor hij vaak gevaarlijk werd.
Na een aanval over rechts waarbij Stefan de bal keurig klaar legde op het hoofd van Walid stond het ineens 2-0 en leek de wedstrijd gespeeld. Helaas werd er nog een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.
Na dit moment waren de meeste spelers meer met de scheidsrechter bezig dan met het voetballen.
Swift kwam hierdoor beter in de wedstrijd maar creeerde niet veel kansen. Tot er een bal van richting werd veranderd en over Hessel heen ging waardoor het 2-1 werd.
Hierna was het opeens weer een spannende wedstrijd, en voetbalde Swift meer op onze helft.
Kansen werden er alleen niet gecreeerd.
Echter zoals al eerder in het verslag aangegeven, ging de goed spelende Ruben op avontuur en trof doel.
Na een mooie loopactie schoot hij de bal keurig langs de keeper van Swift en was de wedstrijd daardoor beslist.
In de slotseconde scoorde Walid nog de 1-4.

Het kampioenschap komt steeds dichter bij ondanks dat we niet onze beste wedstrijd hebben gespeeld.
Een echte kampioen wint ook zijn mindere wedstrijden en dat hebben we gelukkig dit weekend weer gedaan.

Corné

Walid el Achak

Ruben Stuifzand

Stefan Timmerman

SWIFT '64 D3 - BAS JO13-2: 1 - 4 (0 - 1)

29' doelpunt 0 - 1  Stefan Timmerman (Patrick Timmerman)

33' doelpunt 0 - 2  Walid el Achak (Stefan Timmerman)
51' doelpunt 1 - 2
61' doelpunt 1 - 3  Ruben Stuifzand (-)
63' doelpunt 1 - 4  Walid el Achak (-)

Speler van de wedstrijd: Ruben Stuifzand

Opstelling BAS JO13-2 (4-4-2):