BAS JO13-2 5 - 1 (3 - 0) ASV Dronten D5
10-4-2010, 09:00 uur

BAS STRIJDT VOOR DE TITEL NA WINST OP ASVDRONTEN

BAS D2 – AsvDronten D5 5-1 (3-0)

Met periodes goed voetbal in beide helften is de winst in de wedstrijd tegen AsvDronten geen moment in gevaar geweest. In de tweede helft miste AsvDronten wel een paar kansen maar ook BAS had die kansen. De winst zorgt er voor dat we volledig in de race blijven voor de titel die wel eens beslist zou kunnen worden in het duel van 17 april tegen de overgebleven concurrent SVL D5.

Alle teamspelers waren er weer en het was de beurt aan Patrick en Stefan Timmerman om als wissel te beginnen. Als je maar met 13 spelers bent en ze allemaal blijven komen dan ben je inderdaad eens per drie wedstrijden aan de beurt.

Een snel doelpunt na 3 minuten van Rick geeft dan gelijk het vertrouwen. Hij kopte achterover raak uit een goede vrije trap van Jeffrey. Het vertrouwde spel werd snel zichtbaar. Helaas speelde de hamstringblessure van Jeffrey weer op die hem voor de winterstop nog een week of vier heeft gekweld. Patrick Timmerman was zijn plaatsvervanger en startte gelijk fel; het is maar niks dat bankzitten ;-). In de 8e minuut schoot hij de bal van binnen de 16 op de paal en was Michael alert en scoorde hij uit de rebound. Walid haalt nog uit met een boogbal die op de lat terecht komt. De verdediging van BAS houdt het achterin goed dicht en Hessel doet alert mee met het spel zodat er geen echte gevaren voor het doel ontstaan. Na een balverovering van Marijn mist Walid nog een kans omdat de keeper redt. Even later verovert Michael de bal zodat hij Patrick Timmerman kan aanspelen. Patrick haalt uit vanaf een meter of 16 en schiet de bal fraai in de dichtstbijzijnde kruising; 3-0. Dit is tevens de ruststand.

In de rust is met name nog gehamerd op het breder houden van het veld en die ruimte beter te benutten. Luuk werd vervangen door Stefan Timmerman en Marijn ging naar de positie van laatste man.

Gedurende de eerste 10 minuten na rust zijn er diverse kansen die niet worden benut. Uit een voorzet van Walid schiet Stefan helaas naast. Stefan komt er vaak door op rechts waardoor diverse ballen voor het doel komen. Diverse ballen gaan over de kruising of voor het doel langs. Ook verdwijnt er nog een kopbal naast het doel. Na drie kwartier spelen kwam er een mooie aanvalscombinatie over rechts waarbij met een keer aanraken en overspelen de bal gevaarlijk voor het doel kwam en de bal door Patrick Woud werd over geschoten. In de 45e minuut was het dan toch raak. Patrick Woud speelt met een prachtige pass Whalid aan waardoor hij alleen op de keeper af kan. De keeper wordt goed gepasseerd en de bal beheerst in het doel geschoten; de verdiende 4-0. In de 50e minuut durven de trainers het al aan om een publiekswissel te doen; Hessel wordt vervangen op doel door Luuk. Dit is nog nooit vertoond: een publiekswissel van een keeper in de 50e minuut en dan vervangen worden door een veldspeler. Niet de eerste de beste natuurlijk maar al snel bleek dat Hessel niet te vervangen is. Sorry Luuk ;-) Binnen een minuut was het dan ook 4-1. AsvDronten kreeg toen hun beste fase en onze verdediging stond af en toe even verkeerd waardoor er toch een aantal aanvallen kwam waarbij de ballen gelukkig voorlangs over de achterlijn gingen. Rick verdedigde mee en haalde nog een bal van de doellijn. Ook Marcel stond sterk te spelen. In de 54e minuut volgde uit een corner van Stefan de 5-1 omdat de bal onder druk van BAS door een speler van AsvDronten over de doellijn verdween.

Huib van Os

Eigendoel

Walid el Achak

Patrick Timmerman

Maikel de Leeuw

Rick van Os

BAS JO13-2 - ASV DRONTEN D5: 5 - 1 (3 - 0)

3' doelpunt 1 - 0  Rick van Os (Jeffrey Overeem)
8' doelpunt 2 - 0  Maikel de Leeuw (-)
24' doelpunt 3 - 0  Patrick Timmerman (Maikel de Leeuw)

45' doelpunt 4 - 0  Walid el Achak (Patrick Woud)
51' doelpunt 4 - 1
54' doelpunt 5 - 1  Eigendoel (Stefan Timmerman)

Speler van de wedstrijd: Hessel Bregman

Opstelling BAS JO13-2 (4-4-2):