27-3-2010, 09:00 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

RIVAAL ASVDRONTEN VERSLAGEN DOOR BAS

AsvDronten D4 - Bas D2 2-4 (2-1)

Een mindere eerste helft die eindigde met een achterstand werd door BAS in de betere tweede helft verdiend in winst omgezet. De derby tegen asv Dronten vond plaats op het hoofdveld want onze tegenstander zag deze wedstrijd als cruciaal voor het eventuele kampioenschap.

De familie De Boer was met vakantie en dus hadden we twee gastspelers Yordi en Joran. Bedankt jongens. Met de support van onze vaak aanwezige supporters gingen we wel goed van start want in de eerste 5 minuten waren er twee mogelijkheden via een schot van Patrick Timmerman (naast) en een kopbal die eveneens naast ging. In de 9e minuut was het Patrick Timmerman die zijn broer aanspeelde waaruit Stefan met een mooi schot de 0-1 maakte. In het restant van de eerste helft werd er niet goed gevoetbald. Het leek op de eerste helft tegen Reaal. Na ruim tien minuten was er de eerste doelpoging van asv Dronten. Niet scherp dekken en achter de tegenstander aanlopen en zelf te veel met de bal open waren hoofdoorzaak. In de 23e minuut was er dan ook de gelijkmaker. Bij BAS bleef het bij spaarzame mogelijkheden van Yordi en Joran. Een paar minuten voor de rust was het asv Dronten die op voorsprong kwam via een diepe bal die werd voorgezet en in eerste instantie op de lat eindigde naar in de rebound door een alerte aanvaller in het doel werd geschoten.

In de rust was het dan ook tijd om de spelers scherp te krijgen en ook weer aan het combineren. Het nodige zelfvertrouwen werd er weer ingepompt.

De tweede helft was aanmerkelijk beter. Vijf minuten na rust was het Stefan die opnieuw een bal stevig voorzette en de keeper niet kon keren. De bal kwam stevig bij de tweede paal tegen het been van een verdediger die de bal in eigen doel werkte. Michael had een uitstekende invalbeurt als linksback. Hij bereidde ook de 2-3 voor door na een balverovering de goed vrij lopende Stefan op de tweede helft te bedienen waardoor hij rechtstreeks op het doel af kon en de keeper passeerde. De bevrijdende 2-4 kwam van de voet (een punter) van Rick die weer is op het juiste moment op de juiste plaats stond. In dit geval bij de 2e paal waar de bal via Stefan die voorlangs schoot en de keeper die de bal niet kon keren terecht kwam. Diverse kansen kwamen nog aan bod en de wedstrijd kon gecontroleerd worden uitgespeeld. asv Dronten zat er een beetje door heen.

Wederom belangrijke drie punten en trotse leiding en trainers.

Huib van Os

Stefan Timmerman

Eigendoel

Rick van Os

ASV DRONTEN D4 - BAS JO13-2: 2 - 4 (2 - 1)

9' doelpunt 0 - 1  Stefan Timmerman (Patrick Timmerman)
23' doelpunt 1 - 1
28' doelpunt 2 - 1

35' doelpunt 2 - 2  Eigendoel (Stefan Timmerman)
42' doelpunt 2 - 3  Stefan Timmerman (Maikel de Leeuw)
44' doelpunt 2 - 4  Rick van Os (Stefan Timmerman)

Opstelling BAS JO13-2 (4-4-2):