13-3-2010, 09:00 uur

GOED SPELEND BAS VERSLAAT GO AHEAD EENVOUDIG

BAS D2 – GO AHEAD D2 6-2 (4-1)

Met veel zin en goede inzet en gedeeltes waarbij zeer goed en oogstrelend werd gespeeld, werd Go Ahead met terechte cijfers verslagen. De twee wat makkelijk weggegeven tegendoelpunten is het enige punt van kritiek. Het veld werd goed breed gehouden en de omschakeling was op orde waardoor na balverovering snel kon worden gecombineerd. De supporters en leiding genoten er van.

De warming-up ging nog slapjes zodat vlak voor het begin nog door de leiding werd duidelijk gemaakt dat deze wedstrijd al beslissend zou kunnen zijn en dat het een moeilijke tegenstander is. Ook is vooraf de nadruk gelegd op het positief coachen van elkaar. Het was niet tegen dovemansoren gezegd want het spel werd vanaf de aftrap meteen opgepakt en bleek er een gretig team te staan. Zo ontstond er gelijk druk op het doel van Go Ahead waarbij de bal in de 5e minuut via onderkant lat niet over de doellijn ging en een minuut later de bal van Michael op de paal belandde. In de 15e minuut was het wel raak toen Patrick Timmerman zag dat de keeper wat ver uit zijn doel stond en vanaf ca. meter met een lob de 1-0 maakte. Net als tegen WVF gaven we nu te makkelijk meteen een tegendoelpunt weg en was het gelijk. Maar in de laatste tien minuten van de eerste helft werd het spel weer prima uitgevoerd via aanvallen over beide zijden van het veld. Het was Stefan die door een assist van zijn broer Patrick de 2-1 maakte en vervolgens Patrick die met een kopbal scoorde toen zijn broer Stefan de corner nam. Whalid zorgde voor de 4-1 voor rust door langs de achterlijn goed door te zetten en de bal bij de 2e paal in de (goede) zijkant van het doel schoot. Er viel nog een mooie combinatie te zien toen Jeffrey de vrije trap nam en de bal via Stefan en Patrick Woud weer bij Jeffrey terecht die een schot op doel kon lanceren.

Na de rust was het Go Ahead die na een snelle en spaarzame uitbraak toch de 4-2 scoorde. Later was het Luuk die bij een corner de bal vlak voor het doel keihard op de slof nam, maar deze ging hoog over en belandde buiten het sportcomplex. In de 48e minuut was het Patrick Timmerman die cool de 5-2 maakt na een mooie steekpass door de verdediging van Rick. Na een afgeslagen aanval ontving Stefan de bal op links halverwege de eigen helft en liep hij vol overtuiging richting keeper waar hij de keeper ook omzeilde en de 6-2 maakte. Whalid miste nog net het doel met een kopbal uit de corner van Stefan. In de slotminuten verrichtte Hessel met een tijgersprong nog een schitterende redding toen een aanvaller op hem af stormde. Het kenmerkt de goede keeper als je tot in de laatste minuut alert bent terwijl het spel heel vaak op die andere helft was.

Al met al een prachtige inzet, mooi teamwerk en goed voetbal van alle spelers.

Man van de wedstrijd: Patrick Timmerman

Huib van Os

Patrick Timmerman

Stefan Timmerman

Walid el Achak

BAS JO13-2 - GO AHEAD K. D2: 6 - 2 (4 - 1)

15' doelpunt 1 - 0  Patrick Timmerman (Walid el Achak)
16' doelpunt 1 - 1
24' doelpunt 2 - 1  Stefan Timmerman (Patrick Timmerman)
26' doelpunt 3 - 1  Patrick Timmerman (Stefan Timmerman)
29' doelpunt 4 - 1  Walid el Achak (-)

34' doelpunt 4 - 2
48' doelpunt 5 - 2  Patrick Timmerman (Rick van Os)
54' doelpunt 6 - 2  Stefan Timmerman (-)

Speler van de wedstrijd: Patrick Timmerman

Opstelling BAS JO13-2 (4-4-2):