6-3-2010, 09:30 uur
De Weide Steen, Stinsweg 15 Zwolle

WFV STEELT TWEE PUNTEN

WVF D4 – BAS D2 2-2 (1-1)

BAS deed zichzelf tekort door veel kansen te missen en WVF had ook nog de hulp van de hulpscheidsrechter. Al met al leidde dat tot een 2-2 daar waar de winst voor het grijpen lag.

BAS startte de wedstrijd goed en gretig op het kunstgras met een volledig aanwezig team. Hoewel dat in het eerste kwartier niet echt tot kansen leidde behoudens een schot van Jeffrey in de 6e minuut. In de 8e minuut was het WVF die de score opende in een van de spaarzame aanvallen. Een voorzet van links en een dekkingsfout in het centrum leidde tot de 1-0. Kort daarna was het Michael die tot twee keer toe binnen de 16 kon uithalen op doel maar die ballen gingen hoog over. In de 17e minuut ontving Rick rechts in het strafschopgebied een afgeslagen bal en schoot hij na een korte dribbel de bal beheerst in het doel; een verdiende 1-1. In de 25e minuut kon via een sterke pass Stefan alleen op de keeper af maar miste ook door het goede keeperswerk helaas het doel. In de 28e minuut kon Patrick Timmerman uithalen vanaf links in de 16 maar die bal ging net over de kruising.

In de rust werd benadrukt dat wanneer we zo blijven voetballen de doelpunten vanzelf gaan vallen.

Binnen 30 seconden na de rust was het al raak. Een voorzet belandde bij de tweede paal waar Michael alert klaar stond om de bal in het doel te werken. Het leek erop dat de bal daarbij de arm raakte maar het was zeker geen opzet en dus 1-2. Ondanks het steeds sterkere veldspel was het 4 minuten later alweer gelijk omdat de bal niet resoluut werd weggewerkt en de spits van WVF handig gebruik maakte van de misverstandjes; 2-2. Kort daarna kreeg BAS een vrije trap die op aangeven van Rick snel werd genomen waarbij Rick de bal ontving en keurig alleen op de keeper af ging. Michael ging mee op links en Rick speelde de bal via een sliding naar Michael die voor een leeg doel kwam. Een hele knappe correct uitgevoerde aanval. Ware het niet dat de hulpscheidsrechter van WVF het waagde om voor buitenspel te vlaggen terwijl Michael kilometers achter Rick liep op links. De scheidsrechter ging ondanks ook zijn duidelijke twijfels toch mee met de hulpscheidsrechter en keurde het doelpunt af. Een ongelofelijke fout die tot een hele boze uitbarsting leidde van de hulpscheidsrechter van BAS die het moeilijk kon verkroppen dat dergelijk onrecht en onkunde zijn team werd aangedaan. Tijdens een blessurebehandeling riep de leiding van BAS het team bijeen om ze snel over die teleurstelling en frustratie heen te helpen. De laatste 20 minuten speelde BAS dan ook bijna continu op de helft van WVF en in de 40e minuut kreeg BAS een penalty vanwege het pootje haken en uit evenwicht brengen van Stefan. De keeper pakte die goed geplaatste maar misschien niet hard genoeg genomen bal keurig uit de rechterhoek. Naast twee vrije trappen die net naast of over de kruising gingen waren er ook nog diverse andere kansen om de wedstrijd te beslissen. Vooral de aanvallen over rechts met Rick en Stefan leidde tot goede aanvallen. Ook links via Michael werden we gevaarlijk in de 16. Soms werd er te haastig al geschoten of de opbouw vergeten, anders waren er nog meer kansen ontstaan. Goed gespeeld en een goede inzet maar te weinig kansen afgemaakt en wat andere dingen tegen. En de complimenten hoe de teleurstelling werd verwerkt. Want uiteraard verdriet in de kleedkamer en moe gestreden mannen en vrouw.

Man van de wedstrijd: Rick van Os.

Huib van Os

Maikel de Leeuw

Rick van Os

WVF D4 - BAS JO13-2: 2 - 2 (1 - 1)

8' doelpunt 1 - 0
17' doelpunt 1 - 1  Rick van Os (-)

31' doelpunt 1 - 2  Maikel de Leeuw (-)