Mheenzicht, Dorpshuisweg 1 Hierden

SLORDIG BAS D2 WINT VERDIEND VAN HIERDEN D2

HIERDEN D2 – BAS D2: 2-4 (2-3)

Hierden, 12 december 2009

Ja inderdaad. Een slordige wedstrijd met name de tweede helft heeft BAS D2 niet echt in gevaar gebracht. Verdiend omdat er tot de laatste minuut wel werd gewerkt. Er waren legio kansen om met een groter doelpuntenverschil te winnen maar de goede organisatie en rust ontbrak om het spel naar onze hand te zetten. Wel geruststellend als je op die manier kan winnen tegen een goede tegenstander.

Het was maarliefst de achtste competitiewedstrijd op rij die werd gewonnen! Een knappe prestatie die ons team uiteindelijk op drie punten doet eindigen van de kampioen!

De oefenwedstrijd hadden we voor de competitie verloren en dat was niet weer de bedoeling. In de 4-3-3 opstelling gingen we aan de slag. Jeffrey was de enige afwezige en met 13 fitte spelers gingen we de wedstrijd aan.

De wedstrijd begon rustig maar waar ook wel bleek dat Hierden ook de bal in de ploeg kon houden om ons doel te bezoeken. Het was BAS die de score in de 5e minuut opende door een bal van Stefan in de kruising in de korte hoek vanaf links. Een knap doelpunt. Het spel was te onrustig en de bal bleef niet lang in de ploeg en was het al snel gelijk en in de 14e minuut keken we al tegen een achterstand aan omdat Hierden uit de corner (waar onze assistent scheidsrechter het niet mee eens was) de 2-1 scoorde. Die corners waren in de vorige wedstrijd voor de beker ook een plaag. In de 18e minuut was het Patrick Timmerman die met een kopbal de keeper verschalkte; 2-2. Een minuut later schoot hij voorlangs. Veel aanvallen gingen over rechts via Rick en Marijn in die fase waardoor we gevaarlijk werden. In deze minuten waren er een aantal kansen achter elkaar. Een bal net over de kruising van Stefan en een lobje van Patrick Woud die in andere wedstrijden wel is doel treffen. In de 27e minuut was er een vroege balverovering van BAS en kwam Stefan voor de keeper. In eerste instantie werd het schot gekeerd maar in tweede instantie was het raak en kwamen we op 2-3 en tevens ruststand.

In de rust is met name besproken dat we niet zo onrustig hoeven te zijn en we het spel gewoon naar ons toe kunnen trekken door beter in je positie te blijven.

Whalid en David kwamen in het veld en het was Whalid die in de eerste minuten na rust twee kansen kreeg waarvan er eentje veel beter had kunnen worden afgegeven. Het spel van BAS bleef erg onrustig en rommelig. De verdediging wist de aanvallen vaak te keren waardoor de gelijkmaker niet viel. Zeker Jessica kreeg op rechtsachter veel aanvallen voor d’r kiezen die ze netjes afstopte en ook nog is de goed pass kon geven. Het middenveld kwam in het spel weinig voor. In de 35e minuut had Hierden de grootste kans op een gelijkmaker maar die ging gelukkig voorlangs omdat Hessel goed uitkwam. Kort daarna was het BAS weer die op de lat kopte uit een corner. Ook na drie kwartier spelen was er een kans uit een corner; David zag zijn schot geblokt. Het slordige spel zorgde er steeds voor dat Hierden op ons doel af kon maar gelukkig was het de verdediging die stand hield. Even leek het erop dat we ons met andere zaken gingen bezig houden dan voetballen (mopperen op scheidsrechter of de bal wegtrappen); ook omdat de spelers merken dat het niet echt wil. Maar dat staat de leiding niet toe. Hoofd bij het voetballen houden en de wedstrijd onder controle krijgen is veel belangrijker. Want voetballen kunnen we als de besten. Het resulteert in nog enkele kansen die er ook niet in gaan en dan is het uitkijken of de gelijkmaker er niet in gaat. En gelukkig circa 7 minuten voor tijd komt Hierden opnieuw alleen voor de keeper maar opnieuw missen ze het doel door onze ‘schrik’ op doel; Hessel. En een paar minuten voor tijd valt dan toch de beslissing omdat Stefan scoort na een assist van zijn broer Patrick. Wel loon naar werken!! Want ondanks dat het niet echt wilde bleef iedereen wel aan het werk waardoor we de winst afdwongen.

Man van de wedstrijd en in dit geval een vrouw: Jessica de Boer.

Huib van Os

Stefan Timmerman

Patrick Timmerman

HIERDEN D2 - BAS JO13-2: 2 - 4 (2 - 3)

5' doelpunt 0 - 1  Stefan Timmerman (-)
9' doelpunt 1 - 1
14' doelpunt 2 - 1
18' doelpunt 2 - 2  Patrick Timmerman (-)
27' doelpunt 2 - 3  Stefan Timmerman (-)

57' doelpunt 2 - 4  Stefan Timmerman (Patrick Timmerman)

Speler van de wedstrijd: Jessica de Boer

Opstelling BAS JO13-2 (4-3-3):