5-12-2009, 09:00 uur

BAS D2 JAMMERLIJK UITGESCHAKELD VOOR DE BEKER

BAS D2 – ASV DRONTEN D3: 1-3 (1-2)

Biddinghuizen, 5 december 2009

BAS D2 bleek kansrijk om door te gaan in de beker. Zowel in de eerst helft maar vooral in de tweede helft waren er prachtige kansen om te scoren maar het was juist Asv Dronten D3 die de mindere mogelijkheden goed benutte. Het spel verliep zoals gedacht: de lange bal van Asv Dronten tegen het veldspel van BAS. De uitslag had net zo goed andersom kunnen uitpakken maar de scherpte van Asv Dronten gaf de doorslag.

In de voorbespreking waren de zaken goed doorgesproken. Wederom een 4-3-3 opstelling met een iets terughangende spits. Luuk als laatste (en vrije) man enigszins achter de verdediging om de echte lange ballen goed op te kunnen pakken. En natuurlijk nu de kampioen van onze competitie verslaan in de beker; het verlies in de competitie recht zetten. De wedstrijd tegen SVL werd nog even in herinnering gebracht.

Jeffrey was ziek en Patrick Timmerman met zijn hand in het gips, waren we met 12 fitte spelers.

De eerste helft startten we goed. Goede combinaties en veel balbezit op de helft van de tegenstander wat resulteerde in twee kansen in de 18e en 20e minuut. Stefan kon een keer uithalen vanaf de 16 waarbij de bal rechts over de kruising verdween en een slimme schuiver van Stefan die links van het doel verdween. Direct daarna kreeg Asv Dronten een corner die stevig in de touwen werd gekopt; 0-1. Langzaam verloren we het overwicht in de eerste helft. Vier minuten daarna was het opnieuw raak uit een corner van Asv Dronten. Het duurde te lang voordat onze organisatie er stond en de corner werd (bewust) slim snel genomen en verdween rechtstreeks in het doel; er was nog niemand bij de eerste paal; 0-2.

Gelukkig kregen we vlak voor rust nog een kans door de bal op het middenveld afhandig te maken waardoor Whalid Stefan de bal met een goede dieptepass kon bedienen en Stefan op het doel af kon en de bal beheerst in het doel schoot; 1-2 en tevens ruststand.

Na rust pakten we het spel weer prima op en waren we veel op de helft van de tegenstander en waren we regelmatig gevaarlijk in de 16. Marijn viel sterk in op rechtsbuiten en samen met Rick zorgde dat voor een aantal goede aanvallen over rechts. In het eerste kwartier na rust waren er vier goede kansen die de gelijkmaker konden opleveren. Tweemaal oog in oog met de keeper waarbij het leek dat Whalid door de keeper werd vast gegrepen. David joeg van dichtbij een bal over het doel en Stefan schoot voorlangs. Een paar keer kwam Asv Dronten er ook goed uit en als je zelf niet die gelijkmaker er in schiet dan doet de tegenstander dat wel. In de 48e kwam de bal via rechts in de 16 en werd de bal behendig in ons doel gewerkt; 1-3. minuut. Hessel keepte uitstekend en pakte in een reflex nog een hard ingeschoten bal. Helaas bleef de aansluitingstreffer uit en was het verlies ons lot.

Huib van Os

Stefan Timmerman

BAS JO13-2 - ASV DRONTEN D3: 1 - 3

22' doelpunt 0 - 1
26' doelpunt 0 - 2
29' doelpunt 1 - 2  Stefan Timmerman (Walid el Achak)