DVS '33 Ermelo D3 2 - 6 (1 - 5) BAS JO13-2
Sportpark DVS, Sportlaan 27 Ermelo

BAS EENVOUDIG LANGS DVS’33

DVS’33 D3 – BAS D2: 2-6 (1-5)

Ermelo 21 november 2009

BAS D2 heeft door 20 minuten goed te spelen in de eerste helft gewonnen van DVS’33. Het Ermelose team liet zich niet afslachten en BAS was niet bij machte de hele wedstrijd te domineren. Voor het eerst speelden we in de competitie met een 4-3-3 opstelling. Het beleid van de club is deze spelstijl te hanteren en we waren er op betrapt dat we 4-4-2 speelden. Het team moest hier ook aan wennen. Het spel was daardoor wat minder variërend en minder sterk. Wellicht een kwestie van wennen.

Het was DVS die in de 9e minuut het eerste doelpunt maakte uit een corner. De bal werd niet weggewerkt waardoor ze vrij konden inschieten. De eerste 10 minuten waren erg onwennig waardoor het niet vreemd was dat we achter kwamen. Vanaf dat moment ging het bij ons beter en kwamen we aan echte aanvallen toe. Na een paar mogelijkheden was het Stefan die met een versnelling rechtstreeks op het doel afstapte en de bal beheerst in de rechter hoek schoot; 1-1. Drie minuten later dacht Stefan zo iets van ik doe het nog maar een keer en opnieuw was het raak. En een minuut later was het alweer raak toen Stefan de bal meenam naar de achterlijn in de 16 en de bal afspeelde aan Rick die bij de tweede paal klaar stond om de bal in te schieten. Het waren bleek later de beste 20 minuten want we bleven aanvallen en met regelmaat was er een voorzet waardoor mogelijkheden ontstonden. Vijf minuten voor rust zette Stefan voor en maakte de keeper een fout en belandde de bal in het doel; een hattrick! En vlak voor rust was het Patrick Woud die erg bij de les was en weer eens de bal onderschepte en met een prachtige lob de bal vanaf de 16 over de keeper, in het doel schoot. Ruststand 1-5.

In de rust is er op gewezen dat we bij balbezit wat zuiniger moeten zijn met de bal; in de ploeg houden en netter overspelen.

Het bleek toch moeilijk elkaar te vinden en ook was het zo dat DVS keurig stond te dekken waardoor het ook moeilijker werd. Luuk kon vaak inschuiven maar de afspeelmogelijkheden waren moeilijk. Niet iedereen bleek ook de vorm te hebben om het spel weer naar ons toe te trekken zoals in de eerste helft. Dat kan ook niet iedere wedstrijd. In de 50e minuut scoorde Patrick Timmerman de 1-6 nadat de bal terug kwam van de paal door een schot van Walid. Een aantal minuten daarna werd het toch nog 2-6.

Toch weer drie punten in de knip en nieuwe zege aan de kar; de zevende op rij!! Als het dan even wat moeilijk is en voetballen in een andere opstelling; mogen we zeer tevreden zijn met de drie punten.

Man van de wedstrijd: Stefan Timmerman

Huib van Os

Stefan Timmerman

Rick van Os

Patrick Woud

Patrick Timmerman

DVS '33 ERMELO D3 - BAS JO13-2: 2 - 6 (1 - 5)

9' doelpunt 1 - 0
15' doelpunt 1 - 1  Stefan Timmerman (-)
18' doelpunt 1 - 2  Stefan Timmerman (-)
19' doelpunt 1 - 3  Rick van Os (Stefan Timmerman)
25' doelpunt 1 - 4  Stefan Timmerman (-)
28' doelpunt 1 - 5  Patrick Woud (-)

50' doelpunt 1 - 6  Patrick Timmerman (-)