Lelystad '67 D3 1 - 2 (0 - 1) BAS JO13-2
Langezand, Sportparkweg 5 Lelystad

BAS KLOPT DE KOPLOPER SVL!

SVL D3 – BAS D2: 1-2 (0-1)

Lelystad 7 november 2009

BAS D2 heeft sterk gespeeld tegen SVL D3 en hoewel het de hele wedstrijd spannend bleef voelde het de hele wedstrijd goed. Volop inzet en de wil om te winnen van alle spelers zorgde voor de winst van 1-2 in Lelystad.

Marijn was afwezig in verband met zijn damwedstrijd en verder was het team fit en compleet.

Vooraf was in de voorbereiding het belangrijkste aandachtspunt dat we tegen zo’n sterke tegenstander ons hoofd bij het voetballen zouden houden en ons niet uit de concentratie laten halen door de tegenstander of wie dan ook. Voetballen kunnen we nu eenmaal als de beste. Ook de wedstrijd om is een patatje te beloven bij winst.

We kwamen wederom scherp uit de startblokken. In de 3e minuut kwam Walid alleen voor de keeper en miste na een goede pass van Marcel. Maar een minuut later was het wel raak omdat Patrick Timmerman met een prachtige lob de keeper verschalkte. Ook was er nog een kans vanaf rechts die Stefan rechtstreeks op het doel schoot en net mis ging. SVL kwam wel steeds meer op onze helft maar kon niet echt gevaarlijk worden in de eerste helft. De beste kansen waren er voor SVL in de hele wedstrijd via de vele vrije trappen die een enkele keer ook net buiten de 16 werden gegeven. Maar een goede organisatie achterin en tijdig ingrijpen van de verdediging voorkwam echte kansen voor SVL.

Ruststand 0-1.

Na in de rust er op te hebben gewezen dat we bij balbezit wat rustiger kunnen zijn en zelfverzekerder, kwam BAS opnieuw sterk voor de dag. In de 34e minuut speelde Rick de bal diep op Patrick Woud die de bal met een goede voorzet die Patrick Timmerman met het hoofd in het doel werkte; 0-2. SVL zette opnieuw aan om de aansluitingstreffer te forceren. Ze waren daardoor steeds meer op onze helft te vinden en in de 39e minuut was er een rommelige situatie bij de paal van ons doel en kon SVL de tegentreffer scoren; 1-2. Ondanks dat SVL bleef aandringen leverde dat geen echte kansen op. De verdediging stond sterk te spelen met Luuk uitstekend spelend en ook Marcel die ook sterk stond te spelen. De ballen werden tijdig onderschept en afgespeeld. Hessel kwam telkens sterk uit zijn doel en pakte moedig de ballen op tijd weg en had daarvoor ook een keer een blessurebehandeling voor nodig. In de 55e minuut schoot Stefan de bal vanuit haast onmogelijke hoek nog op de kruising en in de laatste minuut schoot hij nog haast de bal vanuit een vrije trap vanaf 25 meter haast over de keeper die in de rebound helaas ook niet in het doel verdween. Eindstand 1-2!

Uiteraard tevreden maar ook moe gestreden supporters na zo’n pot. De staf was uitermate tevreden. Een geweldige inzet van een ieder. Het waren niet een paar spelers die het verschil maakte maar het hele team. En iedereen is heerlijk met het spelletje bezig geweest. Wat dat betreft verdient iedereen het man van de wedstrijd te zijn.

En natuurlijk patat (van de staf) en drinken (van mevrouw Maduro). Zie de foto.

Man van de wedstrijd (wederom in overleg met 1 der supporters): Luuk Wester

Huib van Os

Patrick Timmerman

LELYSTAD '67 D3 - BAS JO13-2: 1 - 2 (0 - 1)

4' doelpunt 0 - 1  Patrick Timmerman (-)

34' doelpunt 0 - 2  Patrick Timmerman (Patrick Woud)