Reaal Dronten D2 0 - 5 (0 - 2) BAS JO13-2

REAAL D2 – BAS D2: 0-5 (0-2)

Dronten 17 oktober 2009

Het zelfvertrouwen is volop aanwezig bij het team. Het moet dan ook lukken om opnieuw drie punten in de wacht te slepen en aan te blijven haken bij de top 4 in onze competitie.

Deze week waren Hessel en Marijn ziek en David met vakantie. Michael wilde graag keepen deze keer.

Vooraf is gesproken over opnieuw het breed houden van het veld bij balbezit en proberen maximaal de bal twee keer te raken. Ook fel van start gaan zodat we snel op voorsprong komen vonden we belangrijk.

Reaal was de oefenwedstrijd niet vergeten en kwam eveneens fel uit de startblokken. Ze stoorden snel waardoor we moeite hadden de bal over te spelen en we noodgedwongen teveel de slordige of lange pass deden. Ondanks dat controleerden we wel door wederom een sterke verdediging en goed middenveld. Luuk wordt steeds sterker als voorstopper en pakt veel ballen en Marcel doet het na die vervelende blessureperiode goed als laatste man. Een aantal keren hadden we mooie aanvallen waaruit in de 7e minuut na een voorzet van rechts van Stefan met een kopbal van Whalid de 0-1 volgde. Het duurde tot de slotminuten van de eerste helft voordat we drie grote kansen op rij hadden. De eerste ging voor het doel langs (Patrick Timmerman) en de tweede was een lobje van Patrick timmerman net naast het doel. Vervolgens onderschepte Patrick Woud de bal van de keeper en speelde af naar Whalid en ontving Stefan de bal die hij beheerst inschoot; 0-2 en ruststand.

In de rust hebben we het er over gehad rustiger te blijven in balbezit en toch te proberen ondanks de druk de bal af te geven.

De tweede helft speelden we beter verzorgd dan de eerste. Ondanks de aanhoudende druk van Reaal vonden we elkaar beter. Ook de coach van Reaal die dacht ons te moeten uitleggen wat buitenspel is en Tommy er op wees dat hij zijn ‘vak’ niet uit mocht, weerhield het team en onze supporters er niet van nog eens gas te geven. Het was Patrick Woud die met een prachtige lob vanaf 20 meter(?) scoorde. Jeffrey nam nog een vrije trap net buiten de 16 die over het doel ging en Whalid onderschepte een bal die via de keeper naast ging. De controle bleef en Dion bleef zoals wij hem kennen een plaag voor zijn tegenstander die dan ook amper aan voetballen toe kwam. Een voorbeeld van inzet en gedrevenheid Dion! Uiteindelijk na verschillende mogelijkheden en veel voetbal op de helft van Reaal was het in de 58e minuut Stefan die met een lob over de keeper een prachtig doelpunt maakte. In de slotminuut was het Patrick Timmerman die alert de bal onderschepte en Whalid de bal gaf die vervolgens beheerst werd ingeschoten. Eindstand 0-5.

Niemand haakte af en er werd gedreven gespeeld tot de laatste minuut. Leuk om naar te kijken.

Er zijn opnieuw veel spelers die in aanmerking komen voor man van de wedstrijd. Vandaag kiezen we voor Dion. Iemand die altijd met tomeloze inzet mee doet en met succes en als je dat al die wedstrijden doet en het is dan je laatste, dan verdien je die titel heel erg!

Huib van Os

Walid el Achak

Stefan Timmerman

Patrick Woud

REAAL DRONTEN D2 - BAS JO13-2: 0 - 5 (0 - 2)

7' doelpunt 0 - 1  Walid el Achak (Stefan Timmerman)
29' doelpunt 0 - 2  Stefan Timmerman (Walid el Achak)

33' doelpunt 0 - 3  Patrick Woud (-)
59' doelpunt 0 - 4  Stefan Timmerman (-)
60' doelpunt 0 - 5  Walid el Achak (Patrick Timmerman)

Speler van de wedstrijd: Dion Custers

Opstelling BAS JO13-2 (4-4-2):