Sportpark De Horst, Horsterweg 202 Zeewolde

EEN DIK VERDIENDE OVERWINNING VAN BAS D2 TEGEN ZEEWOLDE D4

Zeewolde d4 – Bas d2: 1-2 (1-2)

Zeewolde 19 september 2009

De positie van de trainers komen al enigszins onder druk te staan ;-) waardoor er zeker drie punten mee naar huis moesten worden genomen. De tegenstander had deze eerste drie punten vorige week tegen Asvdronten al wel in de knip. Een prima grasmat en mooi weer stonden in elk geval niks in de weg.

Alle spelers waren aanwezig en ook Marcel kan zijn debuut maken in de competitie. Trainer Corne moest zich al om kwart voor twaalf melden bij de selectie van het eerste waardoor hij niet mee kon.

De start was belabberd. Het kwam vast door het mooie weer. Na 5 minuten werd het al 1-0 omdat Zeewolde er goed doorkwam in de 16 en de bal beheerst in het doel schoot. De slappe fase duurde circa 10 minuten en kenmerkte zich door misverstanden en slappe duels. In de 10e minuut nam Rick de bal uit een van de aanvallen op rechts mee in de 16 en zette (cool) een aantal spelers op het verkeerde been inclusief de keeper waardoor hij in de korte hoek vrij in kon inschieten; 1-1. Dat was de ommekeer in de wedstrijd. Het spel ging steeds beter en de tegenstander was minder voor ons doel te vinden. In de 22e minuut schoot Hessel prachtig uit de handen naar Patrick Woud die de bal naar Walid schoot en de bal netjes bij Patrick Timmerman bezorgde waardoor Patrick T. de keeper kansloos liet bij zijn schot; 1-2.

In de rust bleek dat iedereen wel vond dat het moeizaam ging. Een flinke peptalk en er op wijzend dat we elkaar positief moeten coachen ging ons team weer gedreven het veld in.

In de tweede helft werd er sterk gevoetbald en hard gewerkt. De sterke verdediging met Marijn, Jeffrey, Luuk, Marcel en Jessica had niet veel te doen maar dat kwam ook omdat de organisatie er goed was. Daar kunnen we op bouwen. Het werd de helft van de gemiste kansen. Direct na rust waren er al twee kansen via Patrick Woud op links en Walid die de bal onderschepte in de verdediging. Een mooie voorzet van Stefan belandde bij Walid op het hoofd en werd naast gekopt. In de 43e minuut was het onderkant paal. Er waren nog ballen op de paal maar de reporter kon het niet meer bijhouden. En in de laatste minuten stond Stefan alleen voor de keeper en ging de bal rechts naast de paal. Dat kan allemaal gebeuren.

Het mooiste is dat door hard werken en elkaar coachen en motiveren, we toch hebben gewonnen. Een wedstrijd waarbij iedereen een pluim verdiend.

Huib van Os

Rick van Os

Patrick Timmerman

ZEEWOLDE D4 - BAS JO13-2: 1 - 2 (1 - 2)

5' doelpunt 1 - 0
10' doelpunt 1 - 1  Rick van Os (-)
22' doelpunt 1 - 2  Patrick Timmerman (Walid el Achak)

Opstelling BAS JO13-2 (4-4-2):