2009/2010

BAS JO13-2 - Zeewolde D3 : 1-5

BAS JO13-2 1 - 5 (1 - 1) Zeewolde D3
12-9-2009, 09:00 uur

IN DE TWEEDE HELFT WORDT BAS D2 VERSLAGEN DOOR ZEEWOLDE D3: EINDUITSLAG 1-5 (1-1)

Biddinghuizen 12 september 2009

De eerste competitiewedstrijd was gelijk tegen in onze ogen een titelkandidaat. In de bekerwedstrijden had Zeewolde D3 het heel goed gedaan. We speelden op het hoofdveld wat altijd wat extra’s heeft.

Marcel en Jessica waren afwezig vanwege een familieweekend op hun Ameland. Verder waren we compleet en gingen we de strijd aan met 12 spelers.

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. We stoorden de tegenstander heel goed en wisten met regelmaat de bal snel te heroveren. Het was in balbezit vervolgens niet zo heel makkelijk om te combineren. In de 7e minuut was de eerste kans voor ons toen Patrick Woud van afstand op doel kon schieten. Die bal ging er niet in. In de 8e minuut was het toch Zeewolde die de score openden. Verder konden ze in de eerste helft niet echt gevaarlijk worden. In de 10e minuut was er balverlies van Zeewolde achterin en had Stefan de kans om met een schot de keeper te verschalken; maar deze bal ging er niet in. Uiteindelijk was het Whalid die na een assist van Stefan met een boogbal de keeper in de 17e minuut omzeilde en scoorde. De verdediging haalde elke aanval van Zeewolde er uit door de bal tijdig te onderscheppen.

In de rust is benadrukt dat goede storen te blijven volhouden maar vervolgens proberen de ruimte beter te benutten en te combineren. Vlak na rust kreeg Zeewolde een tweetal hoekschoppen achter elkaar en kon Hessel de inswinger nog keren maar kwam deze terecht voor de voeten van een tegenstander en werd het 1-2. In de 34e en 38e minuut gevolgd door nog twee tegendoelpunten omdat Zeewolde al combinerend nu wel gevaarlijker werd. Dit was een behoorlijke tegenslag die we niet te boven kwamen. Het laatste kwartier pakten we wel het spel weer op maar dit resulteerde niet meer in gevaarlijke momenten voor het doel. Eenmaal kwam er nog een kans voor Stefan ter hoogte van de tweede paal waar hij mooi vrij stond maar het schot ging naast. In de 52e minuut maakt Zeewolde nog de laatste tegentreffer en werd de eindstand vervolgens 1-5.

Jammer van die fase direct na rust toen we drie doelpunten om de oren kregen. Want er werd toch door een heel aantal spelers goed gespeeld. Jeffrey was sterk achterin en Dion was een plaaggeest voor de rechtervleugelspits. Patrick Woud viel zonder te mopperen in voor de geblesseerde Dion op de linksback positie. We hebben toch leuke aanvallen gezien die in de komende wedstrijden wel tot doelpunten en winst leiden.

Huib van Os

Walid el Achak

BAS JO13-2 - ZEEWOLDE D3: 1 - 5 (1 - 1)

8' doelpunt 0 - 1
17' doelpunt 1 - 1  Walid el Achak (Stefan Timmerman)