Reaal Dronten D2 0 - 8 (0 - 4) BAS JO13-2

dronten 9 september 2009

Vandaag speelden we in Dronten tegen Reaal D2 de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar
de 1ste competitiekraker. Vooraf werd verwacht dat dit een goede test zou worden aangezien
deze ploeg bij ons in de competitie zit.

Om 17.30 reden we met 12 fitte spelers richting Dronten. Marijn moest vanwege school de wedstrijd
aan zich voorbij laten en Marcel, die bijna weer fit is, moest zich vandaag nog even beperken tot het
aanmoedigen van zijn team.

Voor de wedstrijd kregen de spelers 2 opdrachten mee. Achterin de boel goed dichthouden en
in balbezit het veld groot maken en het spel verplaatsen naar de andere kant.

Vanaf het begin was al duidelijk dat Reaal niet de weerstand kon bieden waarop we gehoopt hadden.
In de 6e minuut was het al raak toen een voorzet van Stefan tot ieders verbazing (ook zijn eigen)
achter de keeper van Reaal in het net belandde. BAS was de rest van de eerste helft veruit de betere
ploeg zonder zelf echt goed te voetballen. We hielden de ruimtes veel te klein waardoor de 1e helft erg rommelig was.
We scoorden nog wel 3 keer via Patrick T ,Walid en Stefan. De achterhoede stond als een huis waardoor Hessel een
rustige 1e helft beleefde.

In de rust werd verteld dat we het veld veel breder moet houden en we
het spel sneller moetsen verlaatsen.

De 2e helft begon goed voor BAS. In de 1e minuut was het al raak toen Stefan een bal van achteruit verlengde
met zijn hoofd waardoor Walid door kon lopen en de 0-5 kon binnen schieten. Het spel in de 2e helft was
beter dan in de 1e. Het veld werd goed breed gehouden en het werd makkelijker om te voetballen.
De zijkanten werden nog niet altijd gezocht door het middenveld maar als we het veld breed blijven houden
komt de bal steeds vaker bij de halven terecht. We liepen makkelijk uit naar 8-0 via doelpunten van Stefan (2x)
en Patrick Timmerman dit was ook de eindstand.

Na deze wedstrijd kunnen we met vertrouwen de competitie tegemoed zien. We voetballen al heel aardig en de
achterhoede heeft laten zien dat ze een lastig obstakel zijn voor de spitsen van de tegenstander wat vandaag
resulteerde in de 1e wedstrijd dat we 'de nul' hebben gehouden.

Stefan Timmerman
4x

Patrick Timmerman

Walid el Achak

REAAL DRONTEN D2 - BAS JO13-2: 0 - 8 (0 - 4)

6' doelpunt 0 - 1  Stefan Timmerman (-)
22' doelpunt 0 - 2  Walid el Achak (-)
24' doelpunt 0 - 3  Patrick Timmerman (Stefan Timmerman)
28' doelpunt 0 - 4  Stefan Timmerman (Patrick Timmerman)

31' doelpunt 0 - 5  Walid el Achak (Stefan Timmerman)
37' doelpunt 0 - 6  Stefan Timmerman (-)
46' doelpunt 0 - 7  Patrick Timmerman (Stefan Timmerman)
49' doelpunt 0 - 8  Stefan Timmerman (Rick van Os)

Opstelling BAS JO13-2 (4-4-2):