Go Ahead K. D2 3 - 2 (2 - 1) BAS JO13-2
3-9-2009, 19:00 uur
Cellesbroek-Middenwetering, Buitenbroeksweg 2 Kampen

BAS D2 DOET ZICH OPNIEUW TEKORT DOOR VERLIES VAN 3-2 TEGEN GOAHEAD D2

Als deze 2e bekerwedstrijd een gelijkspel oplevert hebben we tot en met de laatste bekerwedstrijd alle kans om naar de 2e ronde van de beker te gaan. Ondanks dat gegeven beschouwen we de bekerwedstrijden als serieuze oefenwedstrijden.

Marcel was nog geblesseerd en Dion had andere verplichtingen. Anouschka deed opnieuw met ons mee. Trainer Corne had selectietraining en moest verstek laten gaan.

De eerste helft hebben we voor het eerst 4-3-3 gespeeld; het systeem waar we naar toe willen. Dit kon niet zo makkelijk worden opgepikt. Het eerste tegendoelpunt had daar niet mee te maken. Een vrije trap tegen vanaf 20 meter belande via het hoofd van Luuk over de keeper in het eigen doel. Dat zijn dingen die elke verdediger eens een keer gebeurd. In de 20e minuut werd de bal slecht weggewerkt voor het doel waardoor GoAhead kon profiteren en de bal in de verre hoek schoof. Gelukkig kwamen we voor rust tot 2-1 terug door een mooi afstandschot van David vanaf circa 25 meter, mooi over de keeper. Omdat we in de eerste helft niet echt overtuigend speelde zijn we na de rust overgeschakeld op 4-4-2. We waren duidelijk sterker de 2e helft en veel op de helft van de tegenstander. In de 38e minuut zette David opnieuw zijn slof achter de bal en was het opnieuw raak; we stonden gelijk 2-2. Het was eigenlijk wachten op het derde doelpunt van ons maar in de 48e minuut werd de bal niet overtuigend weggewerkt en kon de schuiver in de hoek van de goal net niet worden gekeerd door Hessel. Helaas opnieuw onverdiend verlies maar weer een ervaring rijker. Ondanks het verlies is de leiding blij met het team. Het is al een team wat voor elkaar wil werken en er werd niet gemopperd op elkaar!! De resultaten komen dan echt wel. Misschien zaterdag al wel tegen WHC voor de derde bekerwedstrijd.