31-8-2009, 19:00 uur
Jo van Marle sportpark, Landsheerlaan 42-44 Zwolle

ONNODIG VERLIES VAN 7-5 TEGEN ZWOLSCHE BOYS D2

Zwolle 31 augustus 2009

Een vriendschappelijke wedstrijd tegen een tegenstander die in een dezelfde klasse is ingedeeld. Vandaag hadden we twee gastspelers van de D3: Anouschka en Arno. Marcel is geblesseerd en naar het zich laat aan zien zal het nog eventjes duren, Luuk had andere verplichtingen en Patrick Woud was ziek. Rick was beperkt inzetbaar met achillesblessure.

Vanaf het begin was het duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. We kwamen gelijk achter op het moment dat wij dachten recht te hebben op een vrije trap maar juist de tegenstander die kreeg toegewezen. Het bleek al snel dat ze een vrije trappen specialist in huis hadden en de bal verdween gelijk in het doel. Snel maakten we gelijk via Stefan. Vervolgens viel een speler over een uitgestoken been en was dat in de ogen van de scheidsrechter voldoende voor een penalty en was het alweer 2-1. Vanaf 16 tot 20 meter lieten we ze te makkelijk schieten waardoor de ruststand 4-2 werd. De tweede helft was duidelijk voor ons. We waren veel op de helft van de tegenstander en we kwamen terug tot 5-4 en de gelijkmaker zat er aan te komen. In de 51e minuut was er nog een mooie aanval over links waarbij Whalid de bal voor gaf en de goed spelende Anouschka net de bal miste bij de tweede paal. Jeffrey en Jessica verdedigden goed in die fase en op links waren Dion en Rick met veel inzet goed bezig. Echter was het wederom tijd voor een vrij gemakkelijk gegeven vrije trap bij de 16 meterlijn waardoor het 6-4 werd. Ondanks de strijdlust kwamen we niet meer langszij waardoor het 7-5 werd.

Het prettigste vonden we dat ondanks de tegenslagen iedereen in de tweede helft bezig bleef met voetballen en er niet werd gemopperd! Zeker de tweede helft zag er goed uit. Op deze wijze kunnen we in volgende wedstrijden zeker terug komen van een achterstand. Eens kijken of we wat kunnen doen aan die tegendoelpunten.

Huib van Os

Stefan Timmerman

Maikel de Leeuw

Rick van Os

ZWOLSCHE BOYS D2 - BAS JO13-2: 7 - 5

1' doelpunt 1 - 0
5' doelpunt 1 - 1  Stefan Timmerman (Walid el Achak)
9' doelpunt 2 - 1
20' doelpunt 3 - 1
22' doelpunt 3 - 2  Stefan Timmerman (-)
25' doelpunt 4 - 2
41' doelpunt 5 - 2
50' doelpunt 5 - 3  Rick van Os (-)
54' doelpunt 5 - 4  Stefan Timmerman (Maikel de Leeuw)
55' doelpunt 6 - 4
57' doelpunt 7 - 4
59' doelpunt 7 - 5  Maikel de Leeuw (-)

Opstelling BAS JO13-2 (4-4-2):