5-9-2009, 08:30 uur
Mulderssingel, Hoeloosweg 15 Wezep

BAS D2 BEKERT VERDER NA OVERTUIGENDE WINST TEGEN WHC D2 VAN 6-1

Wezep 9 september 2009

De derde en laatste bekerwedstrijd in de poule voor BAS D2. Ondanks het verlies tegen GoAhead van 3 september kunnen we nog steeds door naar de 2e ronde van de beker als GoAhead de laatste wedstrijd bij AsvDronten gelijkspeelt of verliest. Toch een mooi extraatje als je door mag voor de beker.

Marcel was nog geblesseerd maar hij mag gelukkig vanaf volgende week weer voorzichtig mee trainen. Voor de rest was het hele team compleet en leuk dat Marcel mee gaat om te kijken. Wel erg vroeg trouwens om 8.30 uur daar spelen. Desondanks waren er supporters mee die zelfs al goed waren gemutst op dat uur. Zou dat soms het geheim geweest zijn??

We starten weer met een 4-4-2 opstelling. Gelijk in de eerste minuut maakt Patrick Woud een mooie actie op links en speelt hij de bal naar Whalid en stelt Patrick Timmerman in staat om te scoren. Een mooie combinatie. Het blijkt al snel dat iedereen er zin in heeft en we zijn veel op de helft van de tegenstander. Ondanks dat er in de 25e minuut een tegendoelpunt valt omdat niet wordt voorkomen dat er wordt geschoten van afstand, blijft het zelfvertrouwen aanwezig en wordt er als team gevoetbald. Na de 4-1 krijgen we nog een mooie kans en schiet Stefan op de paal.

In de rust werd er op gewezen nog wat beter de posities op te pakken. In de tweede helft speelden we nog meer op de helft van de tegenstander. Jeffrey speelde als laatste man een uitstekende wedstrijd en Jessica had de vleugelspits van WHC goed onder controle. Hessel pakte de ballen zoals het moest. Iedereen speelde solide. Patrick Timmerman beging een lichte overtreding maar de scheidsrechter sprak hem bestraffend aan en uiteindelijk verlies je die discussie en moest hij terecht voor korte tijd uit het veld. Later mocht hij het veld weer in en speelde weer een goede wedstrijd. Aan alle doelpunten ging een goede aanval vooraf waarbij de bal netjes werd afgegeven aan de speler die het gemakkelijkst kon scoren. Heel fraai. Na de 5-1 had Patrick Woud weer een mooie voorzet van links en kopte Whalid de bal op de lat. David schoot in de 44e minuut op de paal nadat Luuk hem in stelling had gebracht.

Eindstand maarliefst 6-1. En uiteraard was de leiding zeer goed te spreken en trots en kregen de spelers een applaus van supporters. Met dit spel zal de supportersgroep vast snel groeien.

Later op de dag bleek dat AsvDronten met 3-2 had gewonnen van GoAhead waardoor wij naar de volgende ronde van de beker gaan!

Huib van Os

Walid el Achak

Patrick Woud

Stefan Timmerman

Patrick Timmerman

WHC D3 - BAS JO13-2: 1 - 6 (1 - 4)

1' doelpunt 0 - 1  Patrick Timmerman (Walid el Achak)
23' doelpunt 0 - 2  Stefan Timmerman (Patrick Woud)
24' doelpunt 1 - 2
26' doelpunt 1 - 3  Patrick Woud (Walid el Achak)
26' doelpunt 1 - 4  Patrick Woud (Stefan Timmerman)

32' doelpunt 1 - 5  Walid el Achak (Maikel de Leeuw)
57' doelpunt 1 - 6  Walid el Achak (Stefan Timmerman)

Opstelling BAS JO13-2 (4-4-2):