BAS JO13-2 13 - 5  ASV Dronten D4D
22-8-2009

Een sterke eerste wedstrijd

Biddinghuizen 22 augustus 2009

De eerste wedstrijd van onze D2 is gelijk een bekerwedstrijd; de eerste van de drie bekerwedstrijden. We misten vandaag alleen David die op kamp was en waren dus met 13 fitte spelers. Bij de bespreking vooruitlopend op de wedstrijd is er op gehamerd dat de omschakeling heel belangrijk is en het coachen van elkaar: roepen om die bal en bewegen.

Er werd een goede 1e helft gespeeld. Een flitsende start met in de 2e minuut een afvallende bal die door Patrick Timmerman werd benut. In de 3e minuut volgde wel gelijk de gelijkmaker omdat de bal niet goed werd weggewerkt. Vervolgens werd de draad gelijk weer opgepakt en werd er goed gecombineerd. In de 9e minuut was er een goede combinatie tussen Jeffrey en Patrick Timmerman waaruit vervolgens Stefan op de lat schoot en Walid de bal in het doel werkte (3-1). In de 22e minuut had Patrick Woud een mooie lange pass naar Jeffrey ( 6-1). De ruststand was dan ook maar liefst 9-1.

In de rust hebben we er op gewezen dat we het goede spel moeten volhouden en moeten blijven overspelen. De bal ook een keer terugleggen; ook naar de keeper.
Na rust was het AsvDronten die de score opende en waren we weer bij de les. Marcel heeft het goed gedaan op de laatste man positie terwijl het best wel nieuw was voor hem. We liepen uit naar 13-2 waarna we het goede spel niet meer vast hielden en Dronten lieten voetballen. De omschakeling werd slordig.

Hessel kreeg op deze manier ook werk te doen en keepte een goede wedstrijd. Zo werd er in de laatste 7 minuten nog drie keer tegen gescoord. De volgende wedstrijd is het dan ook zaak om tot het eindsignaal bij de les te blijven en elkaar te blijven helpen in het veld.

De leiding was tevreden met deze eerste wedstrijd.